Het A programma komt grotendeels overeen met het Programma zoals we dat de afgelopen jaren kenden. Het gaat om volwaardige trainingen, met een warming up, loopscholing, corestability, interval/fartlek en een cooling down. Op de site kun je zien welk intervalschema wekelijks gevolgd wordt. De trainingen worden afwisselend verzorgd door Jos en Joost, maar kunnen soms ook door andere (assistent) trainers verzorgd worden. Het A programma wordt alleen op de dinsdagavond aangeboden. In principe kan iedereen hieraan deelnemen. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden. Je kunt gewoon aansluiten op de dinsdagavond.

Het B-programma is gericht op een groep enthousiaste lopers die graag met een doel aan de slag wil gaan of wil trainen voor een specifiek evenement. Dit doel kan bijvoorbeeld zijn om een bepaalde afstand te kunnen lopen, sneller te worden op een specifieke afstand of om fitter te worden. Het gaat dus zeker niet alleen om tijdsdoelen. Belangrijke uitgangspunten zijn motivatie, slim trainen, heel blijven en vooral: plezier! Loop je per week 3 keer of vaker? Dan is dit B-programma voor jou mogelijk interessant.

Op dinsdagavond en zaterdagmiddag trainen we samen onder leiding van onze clubtrainers. Op basis van wat testjes kunnen we jouw individuele looptempo’s op bepaalde afstanden bepalen, zodat je deze trainingen gericht kunt uitvoeren. Afhankelijk van je doel zal je daarnaast nog 1 of meerdere trainingen alleen doen waarbij (als je dit wilt) een persoonlijk schema je houvast geeft. Soms doen we een lange duurloop in het weekend samen. Daarnaast worden er tips gegeven over het nemen van de juiste voeding vóór, tijdens en na trainingen / wedstrijden en staan de trainers voor je klaar als je tussentijds eens vragen hebt of bijvoorbeeld je doel wilt aanpassen.

De wekelijkse intervaltrainingen zullen hoofdzakelijk op dinsdagavond worden gegeven. De zaterdagmiddag zal steeds een andere afwisselende gezamenlijke training zijn, zoals een wisselduurloop, een tempo-duurloop, een fartlek of een bos- en heuveltraining. Er is dan ook aandacht voor coördinatie- en loopscholingsoefeningen.

Wil jij 2022 sterk starten en vind je het ook fijn om een zogenaamde ‘stok achter de deur’ te hebben?

Dit is wat je nog moet weten:

Je looptempo is niet belangrijk, wel is het nodig dat je 3x per week of ongeveer 2,5 uur aan je sport wilt besteden. Dat is nodig om de kilometers die we af gaan leggen tijdens de trainingen bij te kunnen benen. Verder heb je alleen goede zin nodig en soms wat tijd na de training om onder het genot van een kopje thee, koekje of biertje wat bij te kletsen, te lachen of vriendschappen te sluiten.

Geef je voor het B programma op bij trainer Mirthe, Huibert of Marcel tijdens één van de trainingen of via het volgende mailadres info@loopgroepwijbosch.nl