Ook deze winter wordt er binnen een bootcamp gegeven. In de periode van 6 oktober t/m 30 maart wordt elke week op donderdag avond een training van anderhalf uur aangeboden in de sportzaal van “De Schakel” in Wijbosch. Deze training is een aanvulling op de reguliere looptrainingen om kracht op te bouwen in de spiergroepen gebruikt bij het lopen. De training wordt gegeven van half acht tot negen uur. Iedereen kan hier, ongeacht het niveau van lopen, aan deelnemen. 

Na een warming-up wordt er gedurende ongeveer 50 minuten een circuit met verschillende stations afgewerkt. Op elk station wordt een spiergroep getraind, waarbij vooral de spieren voor het lopen aan bod komen. Elke training wordt afgesloten met een cooling-down bestaande uit rekoefeningen. 

Door deze trainingen krijg je meer kracht waardoor je makkelijker en langer een goede loophouding kunt houden. Hellingen gaan makkelijker, en blessures worden voorkomen. Natuurlijk niet alleen voor de trailrunners onder ons, maar voor iedereen die hardloopt!