Per 1 maart is de accommodatie van LG Wijbosch en DKV Celeritas rookvrij.

Woensdag 27 februari worden borden op de toegangshekken, bij de kantine en rondom het korfbalveld opgehangen.

Zie foto hieronder voor een voorbeeld van zo’n bord.

We zijn ook vermeld op de website van de Atletiekunie te vinden:

https://www.atletiekunie.nl/kenniscentrum/bestuurder-en-commissielid/accommodatie/rookvrije-accommodatie/jouw-club-al-rookvrij

Hieronder een link naar de website van rookvrije generatie .nl

https://rookvrijegeneratie.nl/over-de-rookvrije-generatie

Tekst van website van Atletiekunie:

De Atletiekunie vindt het belangrijk om rookvrije sport te stimuleren bij alle atletiekverenigingen om op die manier sporters, en met name kinderen, een omgeving te bieden waar zij rookvrij kunnen opgroeien.

Rookvrije atletiek
Veel sportverenigingen in Nederland, waaronder de atletiekverenigingen, hebben de stap naar rookvrij al gezet. Momenteel zijn er maar liefst 45 atletiekverenigingen geheel rookvrij. Met een rookvrije sportaccommodatie wordt de jeugd beschermd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken.

Zien roken, doet roken
Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die geconfronteerd worden met roken zelf ook eerder gaan roken. Hoewel een groot deel van de Nederlandse bevolking vindt dat roken en sporten niet samengaan, wordt op de tribune of op andere plekken op het sportterrein nog gerookt. De Atletiekunie wil dan ook graag bijdragen aan een Rookvrije Generatie: Onze kinderen hebben de toekomst, dus laten we hen deze zo gezond mogelijk gunnen door ze te laten sporten in de meest gunstige omstandigheden”, aldus Pieke de Zwart, directeur Atletiekunie.

Rookvrije Generatie
De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Doel is rookvrij opgroeien vanzelfsprekend te maken. De sportvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. De ambitie is om zoveel mogelijk sportaccommodaties rookvrij te maken en hiermee het goede voorbeeld te -geven aan kinderen. Naast de Atletiekunie zijn ook de KNVB, KNHB en KNKV partner van de Rookvrije Generatie. “Samen met deze sportbonden zetten we grote stappen naar een rookvrije sport,” zegt Floris Italianer, voorzitter Alliantie Nederland Rookvrij. “Maar we zijn er nog niet. We roepen alle atletiekverenigingen in Nederland op om zich aan te sluiten bij het volledig rookvrij maken van de atletieksport. Zo krijgen we een écht gezonde omgeving om in te rennen, springen en werpen.”

Klik hier voor meer informatie.