inschrijven: ga naar het formulier

‘Het maakt niet uit hoe snel of langzaam je loopt, je bent nog steeds sneller dan iedereen die op de bank blijft zitten.’ Deze opmerking geeft meteen aan wat Loopgroep Wijbosch ambieert: mensen in beweging krijgen. Om beginnende lopers daarin te ondersteunen, start zaterdag 3 maart 2018 een nieuwe lescyclus Move2Run. Deelnemers worden in 8 weken tijd klaargestoomd om 5 km in een keer te volbrengen.

Makkelijker in groepsverband

De eerste les van Move2Run begint met een minuut hardlopen en twee minuten wandelen. De cursus is nadrukkelijk bedoeld voor diegenen die willen beginnen met lopen of net begonnen zijn. Leren hardlopen is makkelijker in groepsverband en verstandig bovendien, want het gebeurt onder leiding van gediplomeerde trainers. De cursus is nu inclusief gratis lidmaatschap tot 1 januari om ook na de Move2Run mee te kunnen doen met de trainingen op dinsdag en zaterdag. Daarna kan je lid worden en betaal je € 75,- contributie per jaar.

Opbouwen

In de cursus leren de deelnemers op een verantwoorde manier het hardlopen op te bouwen.  De verschillende onderwerpen, die zowel theoretisch, maar vooral in de praktijk aan bod komen zijn: warming-up, cooling down, looptechniek, trainingsopbouw, de werking van het lichaam (spieren, hart, longen), blessures en blessurepreventie, effecten op je gezondheid, eten en drinken. Ook is er aandacht voor goede schoenen en functionele kleding.

Move2Run vindt plaats op zaterdagen, vanaf 15.30 uur. De start is bij de accommodatie van de Loopgroep aan de Veghelsedijk in Wijbosch. Deelname kost € 35,- (voor degenen die al eerder hebben deelgenomen € 20,-)

Inschrijven: ga naar het formulier