Trailrunnen, ook iets voor jou!

Steeds meer hardlopers wagen zich aan trailrunnen. Je loopt door natuurgebieden, over veelal onverharde paden, die soms niet meer dan geitenpaadjes zijn. De ondergrond is gevarieerd en kan zwaar zijn door zand of modder. Vaak moet er geklommen en gedaald worden, waarbij het er steil aan toe kan gaan. Het competitie-element is bij trails nauwelijks aanwezig. Dat is een andere factor die trailrunnen voor velen aantrekkelijk maakt. Lijkt het je wat? Kom dan vrijblijvend kennis maken bij Loopgroep Wijbosch. Je kan gratis deelnemen aan een aantal trainingen voordat je lid wordt.

Net als in 2019 wordt er bij de loopgroep ook in de eerste helft van 2020 extra aandacht besteed aan trailrunnen. Omdat trailrunnen wat anders van je vraagt op het gebied van kracht, coördinatie en techniek dan het lopen op het asfalt, starten we met ingang van januari met kracht- en coördinatietrainingen. De trainingen worden vanaf 2 januari tot en met 26 maart gegeven op de donderdagavonden van 20:00 tot 21:30 in de gymzaal van de Schakel in Wijbosch.

Vanaf donderdag 2 april tot en met donderdag 25 juni gaan de trailruntrainingen buiten gegeven worden. Deze trainingen starten om 19:00 uur bij ons clubhuis en duren plusminus 1½ uur. Naast kracht en coördinatie zullen in deze trainingen ook techniek van stijgen en dalen aan bod komen. De trainingen zullen voornamelijk op de Vlagheide worden afgewerkt.

Naast het samen lopen van georganiseerde of door ons zelf bedachte trails organiseren we in het Hemelvaartsweekend (21 t/m 24 mei 2020) een trailrunreis naar het Lake District in Engeland. Vertrek is op woensdagavond 20 mei en zondagochtend 24 mei zijn we weer terug. 2 overnachtingen op de boot en 2 overnachtingen in een hotel en 3 dagen trailen in wat misschien wel het mooiste trailrungebied van Europa is. De routes zullen worden bepaald in overleg met de deelnemers zodat iedereen op zijn eigen niveau hiervan kan genieten.