Op woensdag 27 april jl. vond hij weer plaats: de inmiddels traditioneel geworden Wijboschloop.

De vooruitzichten waren niet goed, maar de jeugdloop `ging van start onder droge omstandigheden. Vol enthousiasme en vooral vol strijdlust ging de jeugd hun rondes in, lopend voor de overwinning.
Die ging bij de meisjes naar Eline Kastelijn, met Meike Kastelijn en Yannou de Bont op plaats twee en drie.
Bij de jongens eindigde Brecht Ketelaars voorop, op een klein verschil gevolg door Misha Kooistra en Justin Steenkamp. Niet alle kinderen konden met een beker naar huis gaan, maar wel allemaal met een dik verdiende medaille.

Het weer werd steeds dreigender, maar dat weerhield een grote groep lopers er niet van te starten bij de vijf en de tien kilometer, waarbij de leden van de Start to Run groep hun vuurdoop beleefden op de vijf kilometer. Na afloop van hun eerste wedstrijd – zelfs een hagelbui kon ze niet tegenhouden – kregen ze allemaal ter herinnering een attentie en een diploma uit handen van hun trainer, als beloning voor hun doorzettingsvermogen in de daaraan voorafgaande trainingen en natuurlijk op de dag zelf.

Ook veel van de andere lopers weerstonden de koude weersomstandigheden, en wisten hun een of twee ronden te voltooien.Sylvia Kastelijn wist daarbij als loper van Loopgroep Wijbosch een verdienstelijke derde plek te halen, en eindigde daarmee op het podium.

Alle uitslagen zijn terug te vinden onder www.uitslagen.nl.

Via deze weg bedanken we iedereen die meegeholpen heeft op deze dag, als vrijwilliger of sponsor. Bedankt voor jullie inzet, zonder jullie geen Wijboschloop!

Graag tot volgend jaar!

Namens de organisatie,

Arian, Pim, Franca, Harriëtte, Henriëtte en Jeroen