Wedstrijdverslag Wijboschloop

Men neme een heerlijk zonnetje, een nieuw parkoers, tijdwaarneming en een flink aantal enthousiaste lopers, en je hebt alle ingrediënten voor een geslaagde Wijboschloop. En geslaagd, dat mag de editie van 2018 genoemd worden. Dat begon al met een recordaantal voorinschrijvingen, maar ook op de dag zelf meldden zich genoeg enthousiaste lopers die kennis wilden maken met het nieuwe en vooral snellere parkoers. Niet alleen het parkoers beleefde zijn vuurdoop, ook was er tijdens de afgelopen editie de primeur van de elektronische tijdwaarneming.

Om 10:00 werd door Maria van der Pol het startschot gegeven voor de kidsrun. Ook zij legden voor het eerst het nieuwe parkoers af, waarbij ze een, twee, drie of vier rondjes van 500 meter elk konden afleggen. Bij de jongens waren Justin Steenkamp, Micha Kooistra en Marco van Gelder de nummers een, twee en drie. Bij de meisjes was Anouk Langstraat het snelst, gevolgd door Mieke de Vos en Julia van Beek. Daarnaast gingen alle deelnemers naar huis met een medaille.

Om 11:00 uur was het de beurt aan de lopers op de 5 en 10 kilometer om te laten zien hoe snel het nieuwe parkoers zou zijn. Het startschot werd dit maal gegeven door de wethoudster van Sport in Meierijstad Coby van der Pas. Met een gegarandeerd nieuw parkoersrecord werd er zowel bij de mannen als de vrouwen gestreden om de eerste drie plekken op de 10 km. En gestreden werd er zeker, want tussen de winnaar Jean-Pierre Hoeboer en de derde plek bij de heren zat slechts 42 seconden. De tweede plek ging naar Leon van de Rijt en de derde plek naar Bram Cuijpers.

Ook bij de vrouwen was het spannend. De eerste plek van Marjon de Kok en de tweede plek van Karen Wijlaars werd gescheiden door een minimaal verschil van 10 seconden, waarna de nummer drie Emmy Vink over de finish ging met eveneens een zeer scherpe tijd.

Jean-Pierre en Marjon, gefeliciteerd met jullie eerste plek en het nieuwe, zeer scherpe parkoersrecord!

De uitslag van de 5 km bij de heren was: 1. Rick Hendriks 2. Peter Mijsberg 3. Eric Aarts en bij de dames : 1. Heleen Plaatzer 2. Barbara Saat 3. Thea Ottens.

Het heerlijke loopweer zorgde voor een geweldige editie van 2018. We hebben zeer veel positieve reacties ontvangen op het nieuwe parkoers, we zullen ervoor zorgen dat we ook in 2019 weer kunnen spreken van een geslaagde Wijboschloop. Via deze weg bedanken wij ook alle vrijwilligers die zich op deze dag hebben ingezet om er een waar hardloopfeest van te maken!

Graag tot ziens op zaterdag 27 april 2019!