5 mei 2022 bevrijdingsvuur ophalen.

Nog nooit in ons leven voelde oorlog zo dichtbij. Op nog geen 1200 kilometer bij ons vandaan vrezen mensen voor hun leven. We zien bombardementen, mensen in schuilkelders en enorme rijen vluchtelingen onze kant op komen. Wat we alleen kenden uit de verhalen van onze (groot)ouders zien we nu als realiteit.

We ervaren daarmee dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Vrijheid is iets om te koesteren, om bij stil te staan.

Daarom zijn we dit jaar extra gemotiveerd om op 5 mei het Bevrijdingsvuur uit Wageningen op te halen en naar het festival Fier op Vrijheid in Wijbosch te brengen.

In 2015 en 2019 hebben we het vuur ook naar onze gemeente gehaald, en ook in 2020 zouden we de vlam ophalen, maar deze editie is door bekende omstandigheden niet doorgegaan.

Al sinds 1948 wordt het vrijheidsvuur door hardlopers uit het hele land in estafettevorm opgehaald en op die manier verspreid over ons land.

Vanaf de ontvangst in Wageningen op 4 mei s’avonds , waarbij de loopgroepen een voor een de vlam in ontvangst nemen van de burgemeester van Wageningen, tot aan hete overdragen van de vlam bij de Casa del Arte op 5 mei in de ochtend, is het een heel bijzonder evenement dat diepe indruk maakt.

Kijk voor meer informatie eens op de link bevrijdingsvuurestafette, of kijk voor een impressie van 2015 op deze link van TV Schijndel.

Iedereen die minimaal 5-10 km kan hardlopen kan meedoen. Wil je deze unieke ervaring (weer) eens meemaken? Geef je dan op bij Frans van Grinsven (frans50vgr@hotmail.com) of Alma Engelhart (alma.engelhart.65@gmail.com).

Datum

mei 05 2022
Expired!

Tijd

00:00 - 12:00
Categorie