Voorafje en kennismaking

Tja ..waar we nu toch weer beland waren wilden we  aanvankelijk geheim houden. Echter tijdens het reserveren van een plaats in de Zorgboerderij “Het Binnenveld” treffen we daar Caroline aan, die sinds enkele jaren lid is van onze Loopgroep. Dus laten we het reserveren maar achterwege en benutten we deze mogelijkheid om  dit drukke dametje eens te interviewen. Al tijdens een heerlijk bakje koffie met cake, steekt zij van wal met een tsunami van informatie. Als geboren “Den Ouden” is haar familienaam erg verweven in het Schijndelse zakenleven. Die verworven handelsgeest is dan ook de rode draad in haar leven. Want na enkele betrekkingen zocht zij al snel het zelfstandig ondernemen op , als eigenaresse van een bloemenzaak in de Molenstraat. De opstap naar het ‘runnen’van de zorgboerderij vindt zijn oorsprong in 2002 toen Caroline en haar man de  Boerderijwinkel overnamen van de ouders van haar man Wilbert.

Deze winkel werd sinds heugenis gerunt door zijn ouders en voornamelijk gespecialiseerd in verschillende soorten aardappels, getuige  de leuze “Power to the Pieper”, wie kent het niet ?

Enkele jaren later vond het grondleggen plaats van de huidige bedrijfsvorm. Want nadat Caroline een halfjaars stage volgde bij zorggroep ‘Elde’, werd het idee geboren een zorgboerderij te ontwikkelen wat een gouden greep bleek. Door een samenwerkingsovereenkomst met “Zorggroep Elde” heeft “’t Binnenveld” zijn naam gevestigd binnen deze bedrijfstak. Nu worden hier gemiddeld 22 mensen per dag verzorgd en vermaakt, onder enthousiaste leiding van zo’n 20 vrijwilligers.

Als je nu dacht dat het dit was, heb je het echt mis, want na een rondleiding blijken er nog diverse andere activiteiten plaats te vinden op het terrein van deze zorgboerderij. Op een gedeelte hiervan vind ook Kentalis hier zijn huisvesting, een instelling die zijn basis heeft in St Michielsgestel , het Doveninstituut. Door, en met deze mensen worden onder toezicht verscheidene o.a. land- en tuinbouw werkzaamheden verricht.

Maar ook het nog nieuwe “Isidorus kapelletje”, wat nog maar onlangs geopend werd is op deze plaats verrezen, op een door hen beschikbaar gesteld gedeelte van het landgoed.

 

Enkele privé vraagjes

Geboren : 22 mei 1963 te Schijndel

Getrouwd: met Wilbert van Esch…. het 25 jarig huwelijk werd nog maar onlangs gevierd. Leuk te vermelden is nog het feit dat zij na hun huwelijk eerst 5 jaar woonachtig waren aan de Verhagenstraat, en waar buurtgenoten de auto parkeerde in de parkeervakken gebeurde dit door Wilbert met zijn  tractor ! Erg opmerkzaam in een woonwijk ……

Kinderen : 2 dochters, Anne 22 jr en Tessa 20.

Beroep : na enkele voortgezet onderwijsvormen , MAVO en VHBO volgde Caroline een TIO opleiding (toeristiek) in Hengelo, waarna ze ook daadwerkelijk in deze branche 5 jaar werkzaam bleef bij het VVV – s’Hertogenbosch in het karakteristieke Moriaan gebouw. Na nog eens 2 jaar bij de bibliotheek in Den Bosch gewerkt te hebben besloot ze een switch te maken. Terug naar de studie volgde zij in Vught bij de Tuinbouwvakschool de opleiding van bloemsierkunst. De genoemde bloemenzaak aan de Molenstraat runde ze 3 jaar………Daarna volgde de periode van de boerderijwinkel zoals in de inleiding vermeld staat.

Vakantie : wat moet je nou met vakantie als je zo druk bent ? Uiteraard  zijn er de nodige weekendjes op locatie geweest, en zijn ze op familiebezoek geweest in Canada. Maar na enkele vakanties in de regio met de kinderen, is het écht vakantie houden altijd een wat ondergeschoven kindje geweest.

Muziek : Wat moderne muziek zoals van Anouk en Adéle staat ze wel aan. Maar als vervent carnavalsvierster is ook het Nederlands repertoire erg populair.

Hobby: Erg graag gaat ze aan de wandel met een vriendin, steevast op de zondagmorgen, soms zelfs elders op locatie. Schilderen gaat ook zeer verdienstelijk, getuige enkele landelijke schilderingen aan de wand. Verder houd ze erg van honden, de twee gemoedelijke lobbes’sen vragen dan ook geregeld onze aandacht.

Wat zijn de p.r’s : ondanks het feit dat het tegen de klok lopen niet echt in de ambitie ligt van Caroline, staat er toch een tijd van 32.30 op de 5 km tijdens een ‘start to run’clinic in 2012.

Hoeveel keer train je…en waar : Willekeur of niet, ook Caroline is door een diep dal gegaan, en werd in 2009 geconfronteerd met een vorm van die  trieste ziekte, waarbij  en waarna het gehele genezingsproces werd doorlopen. Na deze energie verslindende periode, kwam er een besef waarbij het lichaam om meer beweging vroeg. Hierdoor besloot ze wat looptraining op zich te nemen bij de  Start to Run georganiseerd door Loopgroep Wijbosch. Helen van Aarle, Rian Michiels, Anne-Berit Ronning en Rosita  zijn nu  haar loopmaatjes. Na haar vaste training op de dinsdagavond met haar maatjes, gaat ze wekelijks nog minstens 1 maal in haar eentje op pad, dan wel in de buurt. Het loopvirus heeft in iedereen ertoe bijgedragen dat Caroline in 2015 voor de eerste maal mee op trainingsweekend gaat, dit na aansporen van Gonny de Laat.

Ervaringen meegemaakt tijdens hardloopcarriere:

Buiten de flinke bui om die ze onlangs trotseerde tijdens de laatste 5 km run van de loopgroep, zijn er geen echt noemenswaardige zaakjes te melden.

Ik ben trots op :  Om niet in cliché’s te treden, wil Caroline wel kwijt dat gewoon het feit, van “discipline opbrengen voor jezelf”, om toch telkens opnieuw een training op te pakken, met trots gedragen kan worden.

 

Niets is minder waar , dat kunnen we beamen.

Wel …. Een gezellige avond viel ons ten deel met aan buurt geen gebrek. Wij wensen Caroline veel gezondheid toe, en uiteraard vele relaxte kilometers.