Voorafje
Na onlangs ons oudste lid Willem Langstraat in de schijnwerpers gezet te hebben, was nu het woord aan de jongste telg uit onze loopgroep. Dieuwke, die samen met moeder Jeanne een geweldig ontvangst voor ons geregeld hadden, stond ons daarna graag te woord in de sfeervolle kelder van huize Jacobs.
In dit gezamenlijke interview met Jeanne blijkt al snel dat zij het buurten niet van een vreemde heeft.
Daarnaast blijkt haar hoge sociale inslag uit de vriendschappelijke contacten die ze onderhoudt als gevolg van het begeleiden van kinderen met een PGB (persoon gebonden budget). In een bewogen verhaal verteld ze over Zoë, een meisje dicht in de buurt wonend met downsyndroom, die een zodanige plaats in haar leven inneemt dat haast niet te beschrijven is. De band die ze met haar heeft opgebouwd, geeft ongetwijfeld betrokkenheid met haar voor het leven. We worden er even stil van, met waardering te over.
Dat hier veel tijd mee gemoeid is, spreekt voor zich en daarom beperkt het verenigingsleven zich voornamelijk tot onze loopgroep. Zoals zo meteen bij ‘beroep’ valt te lezen is Dieuwke volleerd onderwijzeres waardoor vele avondjes in het teken staan van voorbereidingen voor de nieuwe schooldag. Derhalve blijft er weinig tijd over voor vermaak….echter voor winkelen en een avondje rust probeert ze toch ruimte te maken. Conclusie, net als mam, druk…druk…druk!!
Voorheen was Dieuwke ook nog erg betrokken bij zwemvereniging “Gorgo”, waar zij jarenlang allesomvattende zwemsporten beoefende en tevens deelnam aan waterpolo competities. Dit heeft uiteindelijk een vervelende schouderblessure opgeleverd waardoor ze zwempak ( lees bikini…red) aan de wilgen moest hangen. Maar dat ze het sporten niet kan laten, is op te maken uit het feit dat ze nu een studie aan het afronden is bij “Fontys”, wat haar een Certificaat Gymbevoegdheid doet opleveren. Mede ook om de rugzak gevuld te hebben bij sollicitaties in de toekomst.
Enkele Privé Vraagjes.
Geboren : 12 mei 1988 te Heeswijk
Partner al 4 jaar relatie met Davey
Beroep : Na jaren studeren in het voortgezet onderwijs, aanvankelijk VMBO en later MBO-4 richting Onderwijsassistent, werd de studie vervolgd door een HBO-opleiding namelijk de PABO (onderwijssector). Hiertoe is ze afgelopen juni afgestudeerd, waardoor ze allround leerkracht is in het basisonderwijs (groepen 1 t/m 8). Nog geen vaste aanstelling hebbende, staat ze toch al regelmatig voor de klas, daar ze in een vervangingspool voor leerkrachten zit. Zoals we in het voorafje al gelezen hebben, is Dieuwke actief in het begeleiden van kinderen met een PGB, naast Zoë neemt ze ook de begeleiding van een autistische jongen voor haar rekening. Dat Dieuwke aan het begin staat van een topcarrière staat buiten kijf.

Vakantie : Houdt ervan het een en ander te ondernemen op de vakantie en
dan het liefst in warme landen, daartegenover gaat ze ook graag op wintersportvakantie.
Muziek : Voornamelijk Top-40 muziek zonder idolen.

Wat zijn de p.r.’s.
Dieuwke staat aan het begin haar loopcarrière maar heeft toch enkele
aansprekende recordtijden staan,
5 km ; 28.26 en sinds afgelopen zaterdag 5 november tijdens de 5 km test (Start to Run) een p.r. neergezet van 26.58
10km ;57.43 ( tijdens de Wijboschloop 2011).
Wanneer begonnen en Waarom.
Na haar periode bij zwemvereniging ”Gorgo”, begon Dieuwke met de loopsport, door in haar naaste omgeving wat kilometertjes te rennen. Echter steeds ontbrak de discipline om lekker te lopen, en vooral..om te gaan.
In september 2010, toen er vanuit de Loopgroep Wijbosch een nieuwe Start to Run cursus startte, sloot ze zich hierbij aan en sindsdien is de loopverslaving een feit geworden. Van daar uit loopt ze nu regelmatig een duurloopje.
Het waarom mag duidelijk zijn, gewoon bezig zijn met een gezonde sport, waarbij gezelligheid hoog in het vaandel staat. Vooral de progressie die ze doormaakt geeft Dieuwke een extra stimulans om door te gaan, de voldoening die ze hier in vindt spreekt voor zich.
Aan ambities geen gebrek, want volgend jaar wil Dieuwke zich gaan wagen aan haar eerste halve marathon en wel in Köln in 2012!
Hoeveel keer train je, met Wie en Waar.
De meeste trainingen werkt ze af samen met Jeanne, zoveel mogelijk bij de loopgroep in ’t Wijbosch. Als de tijd het toelaat soms een derde training op donderdag in de thuisomgeving. In het populaire trainingsgroepje van de dinsdagavond, vindt Dieuwke haar plaats met o.a. Jeanine, Mieke, Wilma en …… good old Frans van Grinsven + de rest van de loopgroep.
Blessure leed.
Door goed om te springen met het geleerde op de “Start to Run” clinic, gaat het Dieuwke goed af om blessurevrij te lopen. Echter van een beginners blessure
o.a. Shin splints , een aandoening aan het scheenbeen, bleef ze niet gevrijwaard.
Ik ben trots op.
De studie die ze onlangs heeft afgerond, waarbij het leerkracht diploma in de wacht werd gesleept, geeft haar erg veel voldoening. Hier heeft ze veel voor moeten laten, maar de discipline die ze hierbij aanleerde om de studie te voltooien gebruikt ze nu om telkens weer te gaan lopen. Ongetwijfeld zullen we nog veel genoegen beleven aan onze jongste loopster Dieuwke, we wensen haar veel succes met het realiseren van de genoemde ambities.