LOOP EENS EVEN MEE MET ….NATALIE

 

Na vele afzeggingen over en weer, was dan toch de bewuste avond aangebroken waarop we Natalie nader aan de tand gingen voelen over het wel en wee van deze Schijndelse schone. De eer die ons ten deel viel  bleek ook wederzijds, toen we overvallen werden met een gastvrij ontvangst voorzien met koffie en een enorme appelflap. En zoals een echte moeder betaamd, was afslaan geen optie, zo heeft Natalie een vaste leuze, nl eerst proberen.. en als je het niet lust mag je wat laten staan’. Uiteraard begrepen we al snel dat dit was ter compensatie van de dinsdagavond voorafgaand aan dit interview, met een in het water gevallen training. Hierbij kozen sommige dames het hazenpad naar huis, omdat er een hevig regenbuitje passeerde. Tja….. dat verwacht je dan toch in elk geval niet van Natalie !! Maar ja Natalie…objectief als we zijn, nu dus toch zwart op wit .

Voorafje

Uiteraard een flauwekulletje, want ieder kent haar als fanatiek loopster die zich kan meten in het brede middenveld van onze loopgroep.

Graag gezien en altijd kletsend met alleman, verslind zij zo de kilometertjes. Als echte ‘Hoevenbraakse’, van oorsprong uit de Wilhelminalaan groeide zij in  deze volkswijk uit tot  een welbespraakte jongedame. Zij werd geboren als dochter van een stoffeerder, die door omstandigheden later als huisman door het leven ging, waarna haar moeder kostwinner werd. Natalie zelf volgde de lagere school in Den Bosch, na wat leerprobleempjes in de eerste groep. Daarna bleef zij toch deze school volgen omdat het, zo als ze zelf zegt ‘het daar gewoon goed was’. Vanaf het voortgezet onderwijs bleef zij Schijndel trouw, en deed ze ‘alles wat God verboden heeft’…aldus Natalie. Via de korfbalvereniging, waarvan haar ouders in het bestuur zaten, werd haar naam gevestigd. Van jongs af aan werden de ballen in het mandje gegooid en naar gelang de tijd verstreek zelfs 5 jaar in de selectie. Gesteund door een echte trainer uit de hoofdklasse, G. Blokhuis, kwam haar talent tot grote hoogte. Op het ogenblik is planning het voornaamste project in huize Vervoort, want net zoals Willem, haar man, bezoeken zij regelmatig de sportschool.

Om dan tevens met dit jonge gezinnetje alles in goede banen te leiden komt er dus nogal wat om de hoek kijken.

Enkele privé vraagjes

Geboren :18 december 1980

Kinderen : dochter Fleur (5) en zoon Lenn (van bijna 4).

Getrouwd : reeds 6 jaar met Willem.

Beroep      : het voortgezet onderwijs werd op huishoudschool “De Steeg”, later

Het Elde College. Hierna volgde er een stage opleiding bij het RIVB streekschool in Eindhoven. Via deze opleiding belandde ze bij de Mars in Veghel, alwaar ze 2 jaar in de catering werkte.  Hierna werd er een andere weg ingeslagen en ging ze als receptioniste te werk bij Datalnet van Hans Brus in Den Bosch. 3 jaar later werd de draad opgepakt in de Horeca, en wel op verschillende locaties, bij o.a. De Koffiemolen, en de Pastorie in St Oedenrode, daar kon je deze gastvrouw ongeveer 12 jaar lang treffen in deze gelegenheden. Na een uitstapje als kledingverkoopster bij Caitlin, is zij nu al weer 1 jaar werkzaam in de Glazen Boerderij bij “Le Verre”.

Vakantie

Om toch Schijndel even te ontvluchten, werden in 2003 stappen gezet om samen met een vriendin het Zuid-Afrikaanse land te ontdekken. Een fraaie rondtoer viel hun ten deel, waar erg van genoten werd. Tegenwoordig staan de vakanties natuurlijk in het teken van de kinderen. Vakanties op Spaanse campings waar voor kinderen veel te beleven valt, worden door dit gezinnetje bezocht, en als die het maar hun zin hebben zitten pa en ma lekker, met de nadruk op ‘genietend’ op een terrasje.

Muziek

Aanvankelijk zat er nog een nieuwe ‘Berdien Stenberg’in het vat, maar na de nodige lessen dwarsfluit gevolgd te hebben, werd dit fluitje al snel aan de wilgen gehangen. Nu heeft ze wel een voorkeur aan wat alledaagse muziek, met een lichte interesse naar Marco Borsato. Af een toe eens een popconcertje bezoeken, o.a. Paaspop en Lakedance… maar absoluut niet de extreme hardrock!!

Hobby

Natalie is een echte levensgenieter, getuige de regelmatige uitstapjes met haar vriendinnen, die vaak bestaan uit winkelen..nog eens winkelen, en lunchen.. en nog eens lunchen !

Maar ook haar frequente bezoekjes aan de sportschool ziet ze echt als hobby. In sportschool ‘Mango’ is zij dan ook minstens een maal per week te bewonderen met diverse krachttraining oefeningen.

Wat zijn de P.R.’s

Helaas treffen we haar nog niet vaak aan op de wedstrijdjes, maar toch heeft ze al een fraaie loopgeschiedenis achter de rug.

10 km   50.52 tijdens onze eigen wedstrijd in ‘t Wijbosch, gehaast door Wim.

10 miles (16 km) 1.36.00 Tilburg 2011.

21.1 km in 1.55.00, tijdens de halve marathon van Drunen destijds gehaast door Silvester.

Wanneer begonnen en waarom

Op de goede koers gezet door Maaike, die door Paul v Geffen naar de club geloodst werd, nam ook Natalie deze stap. Aanvankelijk samen met Maaike, maar al snel voelde ze zich door de gemoedelijke sfeer en de laagdrempeligheid van onze loopgroep al genoopt om op eigen initiatief de wekelijkse trainingen te volgen.

Hoeveel keer train je, met wie en waar

Door haar activiteiten bij de sportschool , en het drukke gezinsleven, beperkt Natalie zich doorgaans tot één maal looptraining in de week. In periodes van voorbereiding voor een loopevenement wordt dit wat uitgebreid.  Vaak is dan Sylvia haar vaste maatje om mee te rennen.

Ervaringen meegemaakt tijdens de hardloop carrière 

Ongeveer 4 jaar pas bij onze loopgroep, dus op dat gebied nog niet zoveel meegemaakt. Toch moet haar van ‘t hart, enige gêne te voelen als we met de loopscholing bezig zijn.  Zo hoopt ze dat er bij de oefening waarbij je op de zijkant van de schoenen moet lopen geen paparazzi ’s aanwezig zijn.  Een minder prettige ervaring was het toen tijdens een duurloopje Sylvia tegen een paaltje aan liep, wat resulteerde in pittige pijntjes. Tja ..die Sylvia, moest toch echt effe vermeld worden dat zij haar loopvriendinnetje is….en ja, tenslotte  willen we  dat allemaal , toch ?(red.)

Ik ben trots op 

Voorop staat haar gezinnetje, vanzelf. Daar kun je ook echt trots op zijn ! Verder vindt ze ook trots in het lid zijn van zo’n leuke looopgroep, waarvoor ze veel respect opbrengt voor de collega lopers, die altijd maar weer deelnemen aan wedstrijdjes en lange