Voorafje

Helaas net wat te laat, want voor het kerstnummer zou ze zich presenteren als ’n heus engeltje. Echter de planning stuurde dit in de war dus liepen we dit mis.   Helemaal vreemd keken we hier niet van op, getuige de vele hoedanigheden waarin Erica zich al heeft laten zien tijdens verschillende feesten en trim weekenden. Niet verlegen om wat ‘buurt’ kennen we allemaal de vrolijke Erica, tijd dus om eens wat meer over haar te weten te komen. Als dochter van een administratief medewerker bij  de voormalige Postcheque en Girodienst, groeit zij tezamen met broer en zus op in het welvarende Wassenaar. Gewoonte getrouw met de vaste aanvulling “ in een huis zonder paarden en zwembad”, om eventuele verwachtingen in de kiem te smoren. Na een zorgeloze jeugd genoten te hebben in dit sfeervolle dorp, vangt een avontuurlijke periode in haar leven aan. Zo beland ze al snel in de zorgsector , waar in een groot wooncentrum de gehandicaptenzorg ter hand wordt genomen. Maar of dit het nou helemaal was, bleek nog de vraag. Want benieuwd wat er nog meer te verhapstukken viel in de wereld, werd in een vakantiehuisje bij Katwijk aan Zee, de stap van ‘het op zichzelf wonen’, uitgeprobeerd. Dit tot volle tevredenheid, want enkele stappen buiten de woning bevond zich al het strand, een heerlijke periode, aldus Erica. Dit ondanks het vele zand dat telkens de woning binnenstoof als er wat wind was, waarbij je het strand ook binnen voelde. Na het bewonen van een flatwoning in Katwijk, wordt het werk in de zorg terzijde geschoven en vertrekt ze naar Terschelling om daar in de horeca werkzaam te zijn.  Aanleiding hiervan zijn de contacten die ze dan heeft toen ze vroeger samen met haar ouders tenten opzette op Terschelling voor een Kampeervereniging uit Leiden. Wellicht ondervinden wij het voordeel hiervan ook nog eens ( red.) . Maar in deze periode is haar Hans ook al een tijdje in de picture, waarna Erica besluit het avontuur op Terschelling te beëindigen, en haar deux chevaux’tje richting Heeswijk-Dinther te sturen, om een nieuw leven in een nieuwe omgeving op te bouwen.

Wel , en hier plukken wij nu de vruchten van met onze Loopgroep Wijbosch !! En niet zomaar, want Erica heeft zich opgeworpen in vele commissies , zoals o.a. De Feestcommissie, Trainingsweekend- commissie, en de attentiecommissie……en blij dat we daar mee zijn …….

Enkele privé vraagjes

Geboren : 11 sept 1962

Kinderen : Arno (21) en Iris (19)

Getrouwd: Al 23 jaar met Hans

Beroep: na het basisonderwijs werd dit gevolgd met een Inas opleiding, een opleiding in de zorg  wat ook in Wassenaar gegeven werd. Daarna werd een opleiding ziekenverzorging genoten in Katwijk, waarbij ook, zoals al genoemd, de praktijk in dit dorp werd uitgeoefend. Na wat omzwervingen beland ze dan uiteindelijk in Heeswijk-Dinther, waar 1991 gestart wordt bij een uitzendbureau gespecialiseerd in de zorg. In 2001 breid ze haar werk uit met een Aroma Therapie opleiding, wat inhoud het masseren met etherische oliën. Dit weet ze in praktijk te brengen in de periode dat de kinderen aan het opgroeien zijn, en wel gewoon op de thuisbasis in Heeswijk-Dinther. In 2004 gaat ze opnieuw aan de slag in de zorg en wel als zelfstandige in de Particuliere Thuiszorg. Dan uiteindelijk in 2011 beland ze binnen de “Laverhof” – formule waarin een functie die zoals ze het zelf noemt, een soort van “rijdende zuster” uitgeoefend wordt. Hierbij wordt thuiszorg op locatie geleverd bij ouderen en hulpbehoevenden.

Vakantie :

Na te zijn opgegroeid met kampeervakanties in haar jeugd, gaat ze op wat oudere leeftijd toch het avontuur in met backpack vakanties, en een waar ze nog van nageniet in die uit 1985 , waarin ze van het ene eiland naar het andere ‘hopt’ in de Griekse archipel. Hierna komt Hans in beeld waarbij die als “reisplanner” zich opwerpt. Fraaie vakanties worden ondernomen, waarbij o.a. Australië, Kenia, Thailand en nog vers van de pers Gambia worden verkend.

Muziek:

Erica houdt voornamelijk van wat populaire muziek, zoals die van Marco Borsato, Boudewijn de Groot, maar ook van Tina Turner en Queen ! Van een echt popidool is echter geen sprake.

Hobby:

Zoals we allemaal Erica kennen is zij een echt feestnummer die graag ‘typetjes’ vertolkt. Als figurant was ze dan ook al regelmatig op de toneel locatie van de Kersouwe te bewonderen. Aanvankelijk werden zelfs ook kindermiddag voorstellingen georganiseerd, waarbij ze typetjes op verzoek realiseerde. Het mooie hieraan is dat ze tijdens haar hardloopuurtjes de ideetjes opdoet. En wat het gaat worden is nog onbekend, maar ingeschreven is er al voor de carnavalsoptocht van binnenkort , waarin ze individueel weer een of ander typetje tot leven brengt.

Wat zijn de P.R.’s

Een fraaie portfolio komt te voorschijn , vol met hardlooptrofeeën, waaronder medailles, startnummers en andere curiosa. Ook een leuk briefje, waarin Erica via de mail haar familie benaderd om haar verminderde familieactiviteiten aan te kondigen ivm de vele trainingsuren voor de Brussel Marathon. Zij geeft hierin aan besmet te zijn met een “loopvirus besmetting” !!

10 km          54.30

15 km       1.22.00 tijdens de Zevenheuvelenloop.

21.1 km   1.55.55 tijdens de halve marathon in Drunen 2010

42.2 km   4.19.00 tijdens de Marathon van Brussel in 2010.

Wanneer begonnen en waarom : Misschien kijk je d’r vanop, maar vanaf haar 18de jaar is Erica al actief bezig met volleybal, waarin ze zelfs op niveau deze sport benaderd heeft door in de promotieklasse uit te komen. Dit is ook de plaats  geweest, waar Cupido zijn pijlen afschoot, en waar ze Hans ontmoette, die bij dezelfde club in Katwijk volleybalcoach was.

Sinds 2004 is Erica actief met hardlopen aan de slag gegaan. Het bijwonen van de ‘toen’ traditionele Jubileumloop in Heeswijk Dinther, gaf de aanleiding. Aldaar ontmoette ze toen Jeanne Jacobs, en sindsdien waren zij loopmaatjes. In 2005 werd de overstap gewaagd naar de Loopgroep Wijbosch. En zoals we reeds weten succesvol ….

Hoeveel keer train je, met wie en waar :

Zoals we weten is Erica steevast te vinden tijdens de dinsdagavond training van de loopgroep. Een tweede training doet ze alleen als ze zich lekker voelt, in het kader van ‘luister naar je lichaam’. Daarnaast brengt ze zo af en toe een bezoekje aan de sportschool om wat aan krachttraining te doen. Ook van een potje tennis is ze niet vies, maar onlangs is ook het mountainbiken weer opgepakt, tezamen met enkele andere dames uit onze  loopgroep. Helaas… tijdens een toertocht vanuit de Pier in Vorstenbosch, enkele weken geleden, moest al snel de strijd gestaakt worden toen de ketting brak……..Tja, soms zit het mee , maar soms…..

Ervaringen meegemaakt tijdens de hardloop carrière :

Een leuk verhaaltje geeft Erica ten beste… Zo kwamen op een kampeervakantie de trimschoenen tevoorschijn voor een lange duurloop. Echter coördinatie problemen lagen op de loer, en ja hoor…de weg dus kwijt !

Gelukkig …. een stoere marathonloper kwam langszij , waarop Erica dacht;  “als ik die nou volg kom ik vanzelf weer op de camping terecht.

Twijfelachtig stopte de loper, en Erica die de man achterhaald had, vroeg of hij de weg wist…..De clou was dat deze loper ook de weg kwijt was !! ’t kan verkeren…..

Ik ben trots op : tja het lijkt cliché , maar natuurlijk is Erica gewoon trots op haar gezinnetje. Als we wat verder vragen blijkt toch ook wel dat ze erg trots is op haar gelopen Marathon in Brussel en de gehele voorbereiding er naar toe !!

Wij wensen Erica nog een sportieve toekomst toe, en hopen samen met haar nog vele kilometertjes te mogen verslinden.