Openingsnoot Redactie. Na een geruime tijd zijn Arian en Hein er eindelijk weer eens op uit gegaan , Mieke en Ger Houben zijn deze keer de uitverkorenen. Dat dit veel voeten in aarde had blijkt wel uit het feit dat de afspraak al vanaf juni stond, maar door vakanties en de nodige hectiek wisten we dit nu pas te realiseren.

Voorafje. Dat het lange wachten de moeite waard was, laat zich echter lezen. Een gastvrij welkom viel ons ten deel, waarna de messen geslepen werden voor een interview wat zich tot in de late uurtjes voortsleepte. Tja, en omdat dat het leven van verslaggevers niet over rozen gaat, moest er eerst een flink stuk taart verwerkt worden onder het genot van een  “Skendels bekske koffie”.

Al snel kwamen er wat verhalen los van het ‘hoe en wat ‘ en ‘waar en wanneer’ van hun verblijf in het Schijndelse. Daar een relatie echter altijd ergens begint, vonden we dit toch wel heel leuk, de eerste kennismaking tussen Mieke en Ger naar aanleiding van een contactadvertentie in de krant, met een heuse ‘click’ als resultaat. Tegenwoordig vindt dat allemaal plaats op onderdelen van de digitale snelweg, maar toen ging dat nog zo. Met ‘toen’ bedoelen we 1999 ( is ook nog de vorige eeuw hé ! red.), en al snel werden plannen gemaakt om toch maar wat dichter bij elkaar te gaan wonen, eigenlijk gewoon dus gaan samenwonen !  In 2002 volgde er een heuse bruiloft….Romantisch verhaal toch ? Hieraan vooraf hadden beiden al een druk en bewogen leventje achter de rug.

Ger werd als elfde spruit geboren in het gezin van de familie Houben, en was daarmee gelijk de jongste. Zes broers en vier zussen gingen hem vooraf in het dorpje Neer, een echte Limburger dus. In het gezin waar altijd actie was, en ondernemersbloed door de aderen stroomde werd hij grootgebracht. Vader , aanvankelijk boer/tuinder/vertegenwoordiger bij de Boerenbond opende later een tankstation. Alom bekend dus in Neer en omstreken, zullen we maar zeggen. Er volgde een studierijk leven, en zijn werk bracht hem uiteindelijk steeds dichter in deze regio, waarna Mieke hem binnenleidde in de Schijndelse gemeenschap. Door zijn vriend en ex-collega…ons aller bekend…. Harrie Kemps, kwam de sportcarrière van Ger in een versnelling. Zo volgde er een zaalvoetbal- en tennis periode die tot vele contacten leidden in Schijndel.

Mieke zelf groeide in Schijndel op ,” waar zij de gehele Hoevenbraak tot onveilig gebied maakte”. Iedereen die Mieke kent zal beamen dat dit niet klopt, dus zal het aldus moeten zijn …”..Als rustig meisje groeide zij op aan de Europalaan.” Op haar 21ste  vond ze het welletjes en verkoos om te gaan reizen en het Schijndelse leven achter zich te laten.  Via wat connecties belandde ze op Tenerife, van waaruit ze diverse toeristische werkzaamheden verrichtte. Na viereneenhalf jaar verruilde ze deze stek voor Frankrijk, alwaar ze als camping-coördinator haar werk vervulde. Later toch weer terug naar Tenerife om in hotels wat geld te verdienen. Van receptioniste tot aan modeshows presenteren, ze was gewoon van alle markten thuis. Helemaal legaal was het echter niet, want als er inspectie op til was moest ze snel het veld ruimen. Waarschijnlijk hierdoor zijn haar hardloopkwaliteiten gaan opvallen !!

Enkele Privé vraagjes

Geboren : Mieke , 3 augustus 1963  Ger , 6 oktober 1965

Getrouwd : alweer 11 jaar …..met elkaar !

Beroep : Ger….na basisonderwijs genoten te hebben in zijn  geboortedorp Neer, moest voor het voortgezet onderwijs uitgeweken  worden naar Horn, alwaar het Atheneum werd bezocht. Maar liefst 7 ‘vette ‘jaren’ was hij hier mee beschäftigt. Hierna volgde er een HEAO opleiding in Sittard, waar bedrijfseconomie werd gestudeerd. Na éénmaal de trein genomen te hebben werd snel geld geleend van een broer, om een autootje te kopen, zo kan dat gaan in een groot gezin. Dan aan het werk…..ongeveer 10 jaar werd er de functie van accountancy medewerker uitgeoefend; even nog in het Limburgse Roermond en daarna in Helmond. Uiteraard werd er op zoek gegaan naar een baan in het Schijndelse, met succes. Als hoofd administratie vervulde hij zo bij enkele bedrijven zijn taken, uiteindelijk resulterend in een baan bij van Berlo Bedrijfsvloeren, waar hij nu alweer 4 ½  jaar werkzaam is.

Beroep : Mieke….Als Schijndels ‘durske’ belandde zij al snel na het lager onderwijs op het Skinle College, waar zij de HAVO volgde. Daarna dook zij het diepe in, met eerst een opleiding als Directie Secretaresse bij het Schoevers onderwijsinstituut. Later werd zelfs een studie Europese Secretaresse Academie doorlopen bij Schoevers in Tilburg. Enige jaren werden bovenstaande studies in praktijk gebracht, eerst bij Alabastine in Ammerzoden, en later als  Secretaresse van de Verpleegkundig Directrice van het St. Joseph ziekenhuis in Veghel. Hierna brak de periode aan waarin zij zich wereldwijs ging maken , tijdens het al genoemde Tenerife avontuur. Deze periode bleek zeer nuttig voor haar talenknobbel verder te ontwikkelen, waardoor zij nu diverse talen spreekt zoals Engels, Duits en redelijk wat Frans en Spaans. In 1997 trad zij in dienst bij van Geel, producent van kabeldraagsystemen, wat al weer geruime tijd is overgenomen door het beursgenoteerde Legrand. Hier vervult zij de functies van facilitair coördinator, aangevuld met een ondersteunende rol naar de Directie.

Hobby : dat Mieke een bezige bij is, tja dat wisten we al wel. Zonder al te veel uit te wijden over al deze hobby’s toch even een opsomming. Lezen, wandelen maar vooral veel spiritueel- en meditatief getinte onderdelen zoals daar zijn  : het “Dansen volgens de 5 ritmes”, en diverse cursussen op energetisch gebied, Boeddhistische wijsheden, Tarot en voetreflex therapie. De gezamenlijke  hobby’s ,wandelen en één ( of meer) wijntje(s) drinken geeft puur genot voor hen beiden. Ger slaat daarnaast graag een balletje op het tennis court, maar uiteraard delen ze samen een geweldige hobby ….het Hardlopen !!

Vakantie :  Het wandelen voert ook de boventoon als we het hebben over de vakanties. Vele vakanties worden gevuld met vele kilometers wandelen door fraaie gebieden in vooral Frankrijk en Spanje. Vaak wordt dan gewoon een bed en breakfast geboekt, om het echte dagelijkse leven van de plaatselijke bevolking van nabij te beleven. Zo’n wijnwandel reis in Frankrijk, om daar zelf een wijnboerderij te ontdekken en wat wijn in te slaan voor thuis geeft hen voldoening. Maar ook een spectaculaire reis naar Lapland, waar zij genoten van een heuse husky- en sneeuwscootersafari, bij temperaturen van minus 30 graden is hen erg bijgebleven.

Muziek : Ondanks dat de kast vol CD’s staat, spreken ze zich beiden niet uit voor een speciaal idool of iets in die trend. Wel genieten ze van kleinschalige optreden van alternatieve bands of muzikanten. Zo genoten ze onlangs nog bij Casa del Arte (waar zulke optredens een kans wordt gegeven) van een Blue Grass Band  (niet die uit Wijbosch)!

Wat zijn de p.r.’s :

Ger heeft als p.r staan op: 5 km  23.32 10 km 49.30 ( tijdens sponsorloop Alpe du Zes) 15 km 1.16.42 ( Zevenheuvelenloop 2011) 21.1 km  1.51.49 ( Vaderdagloop St. Oedenrode 2012);  Mieke loopt doorgaans niet competitief, maar heeft zich toch eens laten verleiden voor een 5 km  26.20 ( waarbij Wim zich profileerde als haas,en waarbij de finish bereikt werd in een bijna dood ervaring… en een 10 km 58.00 ( heel verdienstelijk derhalve).

Wanneer begonnen en waarom : Gezelligheid zoekend bij een vereniging en wat controle op het gewicht, bracht Mieke tot het initiatief om maar eens te gaan hardlopen bij een club met landelijke bekendheid ( red.). Zo werd het idee opgepakt om een start te maken tijdens de “Start to Run” cursus van 2006. Tijdens die cursus is de vriendschap met Dolita ontstaan. Sinds kort zit Mieke in het bestuur van onze Loopgroep Wijbosch, waardoor haar betrokkenheid bij de vereniging nog eens extra wordt benadrukt. Als secretaris volgde zij Lia op , die deze functie vanaf 2000 had vervuld. Ger was aanvankelijk verdienstelijk zaalvoetballer, tot in 2008 zijn meniscus scheurde. Omdat het herstel wat moeizaam verliep, deed hij de start-to-run cursus. Op zijn tennis- en voetbalmaatje Harrie werd wat later ook ingepraat, zodat ook hij aan het hardloopavontuur begon. Gezien hun enthousiasme een juiste keuze, waar ze dan ook nog in lengte van dagen mee vooruit kunnen.

Hoeveel keer train je, met wie en waar :Dinsdags en zaterdags  zijn de trainingsdagen voor Mieke, waarbij ze trouw de clubtrainingen volgt. Veelal in het gezelschap van Dolita….over gezelligheid gesproken ! Ger last, naast de reguliere trainingen, ook nog eens een extra training in op de donderdagavond. In wisselend gezelschap , van Ton van Alphen, Toine  en Harrie , worden er dan nog eens op locatie  een kleine 15 kilometertjes weggetrapt.

Blessures : Altijd een heikel punt maar hoe jammer ook, we worden er allemaal op z’n tijd mee geconfronteerd. Mieke weet precies tot hoever ze kan gaan met de loopsport, want geteisterd door hielspoor  moet ze zich beperken tot trainingen en trimloopjes van rond de 10 tot 12 kilometers. Ger heeft na de meniscus blessure tijdens z’n voetbalcarrière, deze sport de rug toe gekeerd en vindt voldoening met het hardlopen. Behoudens een rugblessure die met tijden opspeelt is er geen sprake van vervelende belemmeringen.

Ervaringen meegemaakt tijdens de hardloop carrière : Het onlangs deelnemen aan de Camino wandeltocht in Noord Spanje heeft diepe indruk achtergelaten op Mieke. Onder aanvankelijk  slechte weersomstandigheden werd flink afgezien tijdens deze alom bekende Pelgrimstocht. Maar samen met o.a.  clubleden Franca , Bea, Gonny en Dolita, werd dit echter tot een groot succes gebracht.

’t Is dan wel geen hardloopervaring, maar erg gerelateerd aan de Loopgroep Wijbosch.

Trots op : Tja, dan blijft het toch even stil op deze beladen vraag. Wat later komt er uitsluitsel ; “we zijn gewoon trots op elkaar “, doelend op het  harmonieus samen zijn, en gewoon op hoe ze in het leven staan.

Wel hier sluiten we ons bij aan, uiteraard hopen we  nog vele kilometertjes met ze kunnen rennen. Weer een gezellig avondje ten einde. Wie volgt…