Voorafje

Terwijl de laatste speldenprikken van de winter zich doen gelden, vinden onze reporters in deze sneeuwbui toch de weg naar de Wolgastraat in Veghel.  In een poging Michel en Wilma wat beter te leren kennen, geven we hen de beurt om een tipje van de sluier op te lichten. Met een brandend kaarsje in een mooi houdertje voor de deur weten we ons welkom te zijn. Gastvrij worden we daarna ontvangen en met koffie en koek gaan we het interview aan. Twee vertrouwde gezichten binnen onze loopgroep inmiddels, die Wilma en Michel .

Michel gaat als Brabander door het leven, na een leven vol omzwervingen. Want na een jeugd met regelmatig verhuizen ivm het beroep van zijn vader, die als beroepsmilitair door het leven ging, streek hij toch uiteindelijk neer in Veghel. Zijn roots bevonden zich echter in het westen, waar hij als Hagenaar geboren werd. De lagere school werd op diverse plaatsen in het land doorlopen, maar daarna bracht de Pius 10 Mavo in Veghel de nodige stabiliteit. Maar goed ook , want wat  later vond hij in het naburige Mariaheide zijn grote liefde, Wilma. In dit dorpje, wat destijds doorkliefd werd door de hoofdweg Eindhoven- Nijmegen met de karakteristieke stalen voetbrug erover heen, was de thuisbasis van Wilma, ook al weer een hele tijd deel uitmakend van de vaste kern van de Loopgroep Wijbosch. Na de lagere school gevolgd te hebben in haar eigen Mariaheide, werd de overstap gemaakt naar de grote stad ‘Veghel’. Na het voortgezet onderwijs gevolgd te hebben bij de Molenbeemden, kwam zij al ras in functie bij diverse horeca gelegenheden , waar zij al snel een ‘bekend gezicht’ werd in het Veghelse. Uiteraard draagt ook haar betrokkenheid als vrijwilligster hier nog eens aan bij. Verscheidene werkzaamheden vervult zij namelijk bij “De Vrije Vogels”, waar zij bij de opvang en vermaak van licht verstandelijk gehandicapten veel waardering oogst.

Enkele Privè vraagjes

Geboren  : Michel 8 januari 1963

Wilma 24 april 1963

Getrouwd :Deze ‘verse’ Abraham is alweer  reeds 22 jaar getrouwd

met zijn Sarah in spee !!

Kinderen  : Michel heeft er zij handen vol aan, maar in het

huishouden is plaats voor nog twee dames….

dochters Jill ( 18) en Maud ( 19).

Beroep      :

Dat Michel het niet allemaal  zomaar toegeworpen kreeg, blijkt uit zijn interessant studieverleden en huidige werkkring. Na de al genoemde Pius 10 Mavo in Veghel werd het studeren voortgezet met een MSPO ( Midd.Sociaal Pedagogisch onderwijs)opleiding, alwaar de keuze viel op een richting Personeelszaken. Later werd hier nog eens een HBO opleiding  te Breda aan toegevoegd. Hierna kwam plots de oproep voor de militaire dienst op de proppen. En gelegerd in Schaarsbergen, verrichtte hij als motoragent bij de Marechaussee zijn functie naar behoren. Na deze dienstperiode volgde een ‘switch’, en kwam Michel te werken als gevangenbewaarder in de vestiging te Grave. Hij werkte zich op tot begeleider van verslaafden in de algemene zin. Als logisch gevolg hiervan nam Michel na 14 jaar een overstap naar Kentron/Novadic te Breda, waar nu al een dienstverband van  13 jaren achter de rug is. Voor deze instelling zijn de werkzaamheden sinds enkele jaren voornamelijk gericht op mensen met een verslavingsachtergrond en die veelal een dakloos bestaan leiden. Als Casemanager binnen het Fact (Functie Assertive Community Treatment) met EPA (ernstige psychiatrische aandoening) in de Gemeente Eindhoven begeleid Michel deze mensen doorgaans via de opvanghuizen, maar soms ook gewoon op locatie ….de straat dus !..

Wilma daarentegen vindt haar bezigheden vooral in catering sferen.

Haar opleidingen  bij LHNO  Veghel en de Detailhandelschool te Den Bosch brachten haar in deze richting. Na al in verschillende functies te werk gesteld te zijn bij een van de belangrijkste cateraars van Nederland “Hutten”, werden haar diensten ook als welkom ervaren bij het “Ambiance Restaurant” te Veghel, waar zij zelfs 6 jaar werkzaam was.

Na een ruime pauze waarin de zorg voor de kinderen centraal stond, werd de draad weer opgepakt.  Nu dus is zij wekelijks 3 dagen in de weer bij het verzorgingshuis “De Watersteeg” alwaar zij in het restaurant van deze instelling de  culinaire hoogstandjes van de koks presenteert.  Hierbij neemt zij de bediening voor haar rekening, daarbij is zij tijdens bijzondere gelegenheden zoals recepties en feesten ook inzetbaar op andere tijden.

Vakantie : Aanvankelijk werd er met de kinderen op uit getrokken om richting  Italië  te koersen, hierbij gebruik makend van de Trafic sleeper. Nu worden er ook voortaan  vliegreisjes gemaakt, onlangs werd zo Rhodos nog onveilig gemaakt door dit sportieve stel. Toch blijft de kampeervakantie de voorkeur hebben.

Muziek : Vindt Wilma haar favorieten met ‘Marco’ en wat ‘Dance Classics’, Michel koos voor het meer ruigere werk ! Zo wist hij als  Disk Jockey  in het destijds bekende ‘Soos Eagle’ aan zijn populariteit te werken. Niettemin rekent deze voorloper van een ‘Armin van Buren’  Classics uit de 70 – 80 er jaren tot zijn favorieten.

Hobby: Hierin ontplooit Wilma zich tot een vrouw met Diva kwaliteiten, want buiten het wandelen met de hond om, vult zij haar vrije tijd met jawel …… Shoppen, High-Tea en borrelen met haar vriendinnen. Michel heeft naast zijn sympathie voor ‘Feijenoord’, vooral zijn pijlen gericht op het sporten in het algemeen, met natuurlijk het hardlopen op nr.1..

Wat zijn de p.r.’s    Michel  Wilma

5      km                  20.45        26.11

10    km                  44.00        58.39

15    km               1.07.32       1.26.00

21.1 km               1.39.17      Is ze hard voor aan het trainen

Heel voorzichtig laat Michel doorschemeren als optie voor zijn eerste Marathon, de Marathon van Den Haag te willen lopen. Maar vult hij aan…’dan moet ook wel alles in orde zijn met me’. Wij wensen hem uiteraard een goede voorbereiding toe.

Wanneer begonnen en waarom :Wilma laat weten in het verleden geen echte doorzetter te zijn geweest, toch is zij de laatste jaren als lid van onze Loopgroep uitgegroeid tot een zeer verdienstelijk loopster, met nu al fraaie p.r.’s.  Na de Start to Run cursus in 2011 werd de doorbraak voor de ‘nieuwe Wilma ‘ een feit. Michel heeft al een rijke loopgeschiedenis achter de rug, zo werd er in de jaren 80 zelfs tot twee maal toe deelgenomen aan een Start to Run clinic bij De Keien in Uden. Echter de gehele gang van zaken stond Michel wat tegen, waarna dit Udense avontuur eindigde. Enkele jaren later, en de loopsport nog steeds een warm hart toedragend, werd opnieuw individueel het lopen opgestart. En na eenmaal 10 tot 12 kilometer met gemak te kunnen hardlopen, werd in 2009 de overstap gemaakt naar onze loopgroep.

Hoeveel keer train je..en waar :  Michel gaat er graag alleen op uit, en met de koptelefoon op en de blik op oneindig, worden vele kilometers verslonden.  In de nabijheid van de Veghelse bebouwde kom, en buitenwijken heeft hij al diverse vaste ronden in zijn schema opgenomen. Zo’n 3 tot 4 maal per week trekt hij er op uit, inclusief de vaste trainingen van de loopgroep op dinsdag en zaterdag. Wilma volgt in elk geval de dinsdagavond en zaterdagmiddag trainingen en   voegt daar soms nog een extra traininkje aan toe op de donderdag.

Blessureleed : Krachtloper als Michel is komt er af en toe toch een blessure om de hoek kijken. Want vorig jaar hersteld van een hielspoor blessure, is hij nu herstellend van een knieaandoening die met therapeutische begeleiding de baas gemaakt moet worden. Wilma weet door behoudend en rustig te lopen, de loopblessures voor te blijven…..wel afkloppen hoor !!

Ervaringen meegemaakt tijdens de hardloopcarrière :behoudens de leuke trainingen en het gezellige clubkarakter zijn er geen, of nog geen, stuitende zaken in hun loopcarrières voorgekomen. Wel worden nog wat spectaculaire en mooie wedstrijden aangehaald, waar al gelopen is en wat leuke herinneringen heeft opgeleverd. De Posbankloop is tot nu toe als leukste wedstrijd ervaren, en vooral wil hij zich hard maken voor deelname aan de estafetteloop Vaals-Venlo, waar we toch minimaal met twee groepen zouden moeten starten. Dit gezellige groepsevenement elke laatste zondag in juni, brengt binnen onze Loopgroep Wijbosch de ware teamspirit naar buiten, en laat je een leuke dag beleven in het ‘Limburgse’.

Een gezellige avond bij de “Vermeulentjes” thuis bracht ons dit leuke interview. Vanzelf wensen wij hen nog vele trimkilometertjes toe bij onze loopgroep, waarbij vooral het blessurevrij blijven een hoofdrol speelt om de gestelde doelen te kunnen nastreven.