Openingsnoot Redactie

Na diverse interviewtjes verwerkt te hebben, kiezen we nu eenmalig voor een duo-uitgave ivm de speciale Kersteditie 2011. Daarom voor iedereen…neem even de tijd om dit romantische loopechtpaar beter te leren kennen……………lees verder

Voorafje
Hoe kon het ook anders. Deze kersverse Kersteditie is geheel gewijd aan Wim en Lia. Cupido zou ook niet anders willen, dan

Wim en Lia dus.. leden uit het eerste uur van de Loopgroep Wijbosch, maken zich al geruime tijd zeer verdienstelijk in de diverse commissies die onze vereniging rijk is. Wim reeds 10 jaar

voorzitter, vormgever en ontwikkelaar van de Cross Country, en Lia als bestuurslid die daarin het secretariaat voor haar rekening neemt en als secretaris jaarlijks feilloos de verslagen aflevert. Daarvoor

maakte Lia al jaren deel uit van de attentiecommissie die overigens pas het afgelopen jaar in andere handen over ging. juist dit liefdeskoppel in een groot interview te presenteren. Het is ons, Arian en Hein, niet ontgaan dat er een verbeten strijd gaande is om ons te lokken voor een interview. Echter wij trachten onomkoopbaar te zijn, ondanks de diverse aanbiedingen. Met veel lekkernijen en drank in alle soorten vonden wij dan ook het welkom bij Wim en Lia, die echt alles uit de kast trokken om ons te plezieren. Dat dit niet ver genoeg kan gaan, blijkt zelfs uit het feit dat Lia ons in een

nachtjapon wilde ontvangen! Maar sterk als wij (red) in de schoenen staan hebben we dat aanbod “natuurlijk”afgeslagen.

Als blonde krullenbol geniet Lia veel bekendheid in het Schijndelse, en na een basis gelegd te hebben als apothekersassistente, beweegt zij zich nu zowel letterlijk als figuurlijk bij diverse actieve clubjes. Bij Mango zich in het zweet werkend met de Pilatus sportbeoefening, tot aan het uitoefenen van exotische dansen zoals de ‘Flamenco’, bij de dansschool. De attitude speelt hierbij natuurlijk een grote rol, want het optreden in zo’n skónne jurk en de lipjes gestift geeft toch het ware prinsessen gevoel.

Wim daarentegen geeft met zijn  vrijwilligerswerk bij de Heempark de Blekert zijn bijdrage aan de Schijndelse samenleving. En met de onlangs ontwikkelde vleermuizenkelder heeft Wim zijn paradepaardje gerealiseerd. Het milieutechnisch inzicht van W

im heeft ook ecologisch

Geboren  : Wim ( van Liempd) 24 maart 1959 als echte Schijndelaar. zijn weerslag, getuige zijn ontwikkelde daktuinen met vet- en kruidachtige planten, en het zelf produceren van groene stroom door verscheidene zonnepanelen.
Enkele Privé Vraagjes

Lia ( Hendriks)  10 december 1961 als echte Wijbossche.

Getrouwd : Met elkaar !… “Er was eens…..”,ja het leek wel een sprookje.


                 Het gebeurde namelijk tijdens een feest, gehouden ter ere vanhun 25-jarig samenzijn. In de sprookjesachtige omgeving van

de Heemtuin verscheen daar plotseling Lia in trouwjurk en

Wim strak in ’t pak. Zo gebeurde het dat dit feest ineens een

bruiloft bleek te zijn. Nu al weer bijna 2 jaar geleden, maar de

indruk is nog steeds dat ze in de wittebroodsweken verkeren.

Beroep : Lia.
Zoals al aangekaart heeft Lia  ongeveer 6 jaar als apothekersassistente haar werkzaamheden verricht, alvorens nu een langdurige carrière in de zorgsector achter de rug te hebben. Zo werkt ze reeds vanaf 1990 bij Huize Barbara als verzorgende en opleidingscoördinator. Daarnaast ook nog eens vanaf 2002 een eigen bedrijf runnend heeft zij de handen vol in haar drukke leven. Het freelance managen van trainingen in communicatieve vaardigheden maar ook in diverse andere samenhangende onderwerpen mag hier blijk van geven.

Wim.
Na een studierijke jeugd ging Wim aan de slag bij Oranjewoud, een bedrijf gespecialiseerd in bodemonderzoek en landschapontwikkeling. Aanvankelijk in de functie van schadelaststeller en verzekeringsdeskundige bij landbouwschades, maar na diverse studies afgerond te hebben uitgegroeid als milieukundig opzichter. In zijn reeds langdurige carrière bestaat zijn voornaamste taak nu uit het begeleiden van bodemsaneringen. Hierbij werd zijn excellente kwaliteit in 2004 beloond met de benoeming van ‘Beste milieukundig begeleider van Nederland’ , dit vond plaats tijdens een feestelijke uitreiking in het Provinciehuis.

Vakantie :

Als bagpackers op de motor hebben Wim en Lia al veel van de wereldgezien.Met minimale uitrustingweten zij vele streken te bezoeken, diverse landen in Afrika, Amertika en Europa mogen zij al tot hun trofeeën rekenen. Komende Kerstr reizen ze af, nu eens met een georganiseerdce reis, naar Ethiopië om een nieuwe tropische ervaring op te doen. Wel gaan altijd de trimschoenen mee, zo liepen ze al door woestijnen, savanne ’s en de meest onherbergzame gebieden, tot ze zelfs de Golden Gate Bridge in San Francisco wisten te overwinnen.
Wintersport is geen optie laten ze nog wel even weten.

Muziek :

’n muziekske kan wel, maar de “Sound of Silence”is in huize van Liemd erg populair.

Wat zijn de p.r.’s       

                     Wim                                               Lia

5      km       19.22                                            20.05
10    km       39.43                                            42.31

15    km     1.00.44                                         1.07.00

21.1 km     1.28.30 Etten-Leur                         1.36.00 Schijndel 2001

42.2 km     3.43.40 Berlijn 2001                       3.48.23 Berlijn 2001

Wanneer begonnen en waarom

Wim is al lid sinds1987. Na ongeveer 10 jaar in hotels gewoond te hebben in het noorden van het land voor werkgever Oranjewoud, en alwaar de kost en inwoning vrij was, begon het besef te groeien dat er toch wel wat kilootjes teveel aan kwamen. Dit gaf de doorslag om wat meer aan beweging te gaan doen. Na aanvankelijk wat rondjes te lopen in het Wijbosch broek, sloot Wim zich aan bij de trimgroep van Frans van de Pol. Tijdens deze zaterdagmiddagtrainingen zag Frans dat Wim meer in z’n mars had, waardoor een transfer naar “De Keien”al snel realiteit werd. Hier groeide Wim op tot een gewaardeerd hardloper met klinkende pr’s.

Lia is lid sinds 1990. In dat jaar nam Lia het initiatief om maar eens te stoppen met roken. Deze gezonde injectie gaf de impuls om maar eens met ons Wimke mee te gaan naar de trainingen bij Frans van de Pol. Als grote inspirator van Lia, zag Frans ogenblikkelijk talent in deze jonge dame. Daarom werd er snel een overstap naar “de Keien” geregeld, waar Lia prestatiegerichte trainingen ging volgen. Met resultaat, want vele jaren wist zij menig prijsje in de wacht te slepen, met strakke tijden op de klokken. Echter de drang om bij het vriendenclubje in het Wijbosch te blijven lopen gaf toch de voorkeur, waardoor het lidmaatschap bij “de Keien” na verloop van tijd werd opgezegd.

Hoeveel keer train je, met wie en waar

Wim begint de dag altijd met de ‘Zonnegroet’. Van deze meditatieve manier om de dag te beginnen krijgen we dan ook prompt een demonstratie. Dit wordt dan gevolgd door een serie opdrukken, en zie hier…… het goddelijk lichaam!(red). Zomers bindt Wim drie maal de trimschoenen onder, in de winter echter maar twee maal. Wel is Wim dan trouw bezoeker van de zaaltrainingen waarin vooral  de core stability trainingen de hoofdmoot vormen. Zelden worden hij gemist bij de dinsdag en zaterdag trainingen van de loopgroep, maar soms gaan ze samen op pad voor een traininkje in de buurt.

Lia loopt voornamelijk zomers, dan ook drie maal in de week. In de winter geeft ze de voorkeur aan de zaterdagmiddagtraining van de loopgroep, en samen met Wim naar de maandagavond zaaltraining. Verder zit ze echter niet stil hoor, want één maal in de week werkt Lia een Pilatustraining af in de sportschool. Dit betreft een meditatieve training op basis van core stability. Tel daarbij nog eens de ongeveer 100 forensische kilometers op, die per fiets wekelijks de revue passeren, en je komt tot een veelzijdig sportfanaat.

Blessureleed

Na wat beginnerblessures zoals shin splints en wat liesprobleempjes, zijn ze beiden gevrijwaard gebleven van langdurige mankementen. In 2005 wist Wim na wat schildersactiviteiten thuis, de ladder verkeerd af te stijgen, wat hem nog lang zal bijblijven. Hierbij liep hij een gebroken neus en een gebroken teen op, wat hem voor een tijdje weghield bij de loopgroep. Ook een naderhand ontstane knieblessure wist Wim de baas te worden door wat zooltjes aan te laten meten.

Ervaringen meegemaakt tijdens de hardloopcarrière

Wim weet veel leuke anekdotes uit de kronieken van onze loopvereniging naar voren te brengen. Zo werd zijn eerste halve marathon al een spektakel, toen Ton Keetels ( gerespecteerd lange afstandsloper uit de vereniging) Wim met raad en daad zou begeleiden. Het geval wilde namelijk dat Ton toen zelf het onderspit moest delven en volledig uitgeput over de finish kwam, terwijl Wim al even binnen was. Dit vond plaats in Etten-Leur maar liefst 20 jaar geleden!

In een andere confrontatie met Ton, tijdens een cross, werd een spannende strijd gevoerd met geregeld de kop overnemen. Uiteindelijk werd deze strijd nipt gewonnen door Wim, maar moest dit wel met fysieke problemen bekopen, het zogenaamde ‘zwart voor de ogen zien’. Opvallend was de keer dat Wim over de finish kwam bij een wedstrijd, tijdens zijn Keientijd, toen het parcours al geheel opgeruimd bleek te zijn. Men had gedacht dat een beetje “wedstrijdloper” toch wel binnen de vooraf gestelde tijd zou moeten kunnen finishen!

Een bijzondere ervaring waar Wim nog over wil praten is de keren dat hij in een ‘flow’ is geraakt. Hierbij raak je in een soort extase waarin je geen enkel pijntje voelt, en daardoor als een speer over het parcours gaat. Het schijnt dat je dan ook ‘het licht’ ziet! Wim zou dat 2x meegemaakt hebben… volgens ons echter meer! (red)

Lia laat weten altijd met veel plezier de kilometertjes verslonden te hebben. Uiteraard moesten wel de lipjes gestift zijn, anders zouden de prestaties er onder lijden. En ja….het zij zo. In veel gevallen leidde dit inderdaad tot top 3 noteringen. Vooral het gezamenlijk voorbereiden op een speciaal evenement laat Lia genieten. Zoals zij zelf aanhaalt heeft de voorbereiding op de Marathon van Berlijn in 2001 veel indruk op haar gemaakt. Hierbij werd zelfs tijdens een ludiek moment in een restaurant, een heuse trouwceremonie nagespeeld waarin Lia de bruid was. Dat deze hint door Wim niet geheel begrepen werd mag

duidelijk zijn…….bruidegom werd gespeeld door Gert-Jan! Zoals we nu weten had Wim nog 9 jaar bedenktijd nodig.

Ook de weekenden waarin het Pieterpad werd gelopen als estafette, in 2002 en 2003 ervaart Lia, overigens net als de overige deelnemers hieraan, als een topbelevenis.

Ik ben trots op

Voor beiden geldt zonder meer dat het lid zijn van zo’n geweldige vereniging een verademing is in de hedendaagse hectische samenleving. Ook het organiserend vermogen van de diverse commissies in de club, en de grote samenhang op bestuursgebied maakt dat je trots bent om lid  van zo’n vereniging te zijn. Nogmaals willen ze benadrukken dat de voorbereiding en het lopen van de Berlijn Marathon in 2001, evenals de gezamenlijke reis naar Mallorca waar zij beiden de halve marathon liepen, echte hoogtepunten vormen in hun loopcarrières. Laten we dit interview besluiten met het feit dat ook wij blij zijn met hun betrokkenheid bij de  Loopgroep Wijbosch.

Zo dit was dan de laatste ‘Loop eens even mee met…….’ van 2011, Hein en Arian wensen jullie allemaal een fijne Kerst en een gezond en sportief 2012 toe.