Loop eens even mee met……….

Hein en Arian op bezoek bij Arold Schevers

Voorafje.

Na een lange rustpauze pakken we de draad weer op en geven de eer van het interview deze keer aan Arold Schevers. Een rasechte Schijndelaar in hart en nieren. Na een hartelijke ontvangst in hun woning aan het Mgr Bekkersplein, waarbij we kennis maken met zijn vrouw Ingrid, valt ons eerst een rondleiding door het huis en de tuin ten deel.

Wat later steekt hij van wal, en ver teruggaand in de tijd verteld hij over zijn opa, die in het pand van de “Boerenhofstede”zijn roots had gevonden. In een gedeelte van dat pand, eigenlijk een boerderij, werd door hem een café gerund. Tot wat dit uiteindelijk is uitgegroeid is bij ieder bekend. Ook zijn vader, als één van 16 kinderen heeft daar nog geruime tijd gewoond. Nu is er echter geen connectie meer met de uitbaters. Arold zelf groeide op in de Michiel de Ruyterstraat, tot zijn 6de levensjaar, en heeft in die omgeving ook zijn basis onderwijs gevolgd. Daarna werd er verhuisd naar de Hoevenbraak alwaar ze op de Paulusschool pogingen ondernamen om zijn kwajongensstreken te onderdrukken.

In de Langstraat liggen echter zijn voornaamste herinneringen. Een gezonde omgeving voor de ontwikkeling van hardlopers naar later zou blijken. Namen als Marja Mettler passeren de revue, maar ook zou hij nog ‘opgepast’ hebben op Harriëtte van de Heuvel. Wie er nou uiteindelijk moest opletten  op wie werd niet geheel duidelijk!! Nu vele jaren later heeft hij zichzelf gevestigd en draagt zijn steentje bij aan de Schijndelse gemeenschap. Als welgeziene ouder van twee opgroeiende kinderen treft men hem dan ook veelvuldig aan op de sportvelden van het honkbal en hockey. Naar zal blijken maakt dit Arold tot een druk baasje……

Enkele Privé Vraagjes

Geboren: 24 januari 1966 te Schijndel

Kinderen: Tim ( 13) en Max ( 11)

Getrouwd: als harmonieus duo al 20 jaar samen met Ingrid.

Beroep :

Zeer welbespraakt verteld Arold over zin carrière en afgeronde opleidingen. Na het voortgezet onderwijs gevolg te hebben, zijnde  een HAVO opleiding op het voormalige Skinle College, werd besloten journalistiek te gaan studeren. Later werd wat bijgestuurd en richtte zijn studie in het Hoger Economisch Onderwijs in Heerlen zich voornamelijk op Facilitair Management gespecialiseerd op bouw- en vastgoedbeheer. Met deze degelijke bouwkundige ondergrond komt Arold dan uiteindelijk, 20 jaren geleden alweer, in dienst bij Ahrend in St. Oedenrode. In zijn functie als accountmanager is hij verantwoordelijk voor deze regio, Zuid-Oost Brabant. Hier neemt hij de coördinatie voor zijn rekening van vele aanbestedingsprojecten bij banken, bedrijven en gemeentehuizen.

Ook vele projecten binnen Schijndel komen van zijn hand.

Diverse vaktermen als, projecten binnenhalen, aanbesteding overleggen, netwerkmeetings, begrotingen, uitbestedingen en veel zaken op civieltechnisch gebied komen ter sprake. Zeer onderhoudend te noemen al met al.

Vakantie:

In hun pasgetrouwde leventje trokken ze er vaak op uit tijdens bagpack vakanties, waarbij ze o.a. Indonesië verkenden. Enkele jaren later ondernamen ze nog eens een rondreis per camper door de Verenigde Staten van Amerika. Maar eenmaal met kinderen ging het roer om en werden er campings bezocht, en compleet met caravan Europa doorkruist. Tegenwoordig worden de vakanties beleefd in pension of ressorts. Ook wintersport blijft een optie….. maar dan moeten er wel keuzes gedaan worden.

Hobby:

Genoot Arold tijdens zijn journalistieke periode van het optreden als persfotograaf, nu staan de hobby’s in het teken van diverse sporten. Verdedigingssporten als jiujitsu en krav maga ( Israëlische verdedigingssport) beheersen veel van zijn vrije tijd. Uiteraard valt het hardlopen niet meer uit zijn leven weg te denken.

Muziek:

Toch moeilijk als ineens naar je muziekkeuze gevraagd wordt !! Hiervoor moet eerst zijn echtgenote geraadpleegd worden .

“Ingrid…welke muziek houd ik van ? “ luid de vraag, beetje wazig. Uiteindelijk verschijnen er toch wat cd’tjes van Ilse de Lange tot aan Eric Clapton.  Muziek maken is wel iets wat hem na aan het hart ligt, getuige het feit dat er enkele jaren accordeon en zelfs saxofoon bespeelt werd.

Wat zijn je P.R. ‘s:

5  km    :    25.10  ( Bernhezeloop)

10 km   :    56.00  ( Ten Miles Tilburg)

15 km   :  1.28.30 ( Keienloop Uden)

21.2 km:  2.18.00 ( 1ste  Halve Marathon Eindhoven 2012)

Toelichting hierop moet wel zijn dat Arold deze afstand samen met zijn Ingrid liep,en ondanks haar chronische vermoeidheid deze geweldige prestatie neerzette.

Wanneer begonnen en waarom?

Zo’n  vier en half jaar geleden begon Arold op ‘dringend verzoek’ van Ingrid om toch maar eens te gaan hardlopen. De Start to Run clinic van de Loopgroep Wijbosch werd daartoe doorlopen. Wat later dwong een blessure hem om tijdelijk het lopen te staken, maar een jaartje later werd de draad weer opgenomen. Nu is Arold vrij consequent op de dinsdagavonden aanwezig, dan weer bij de interval trainingen, en  een ander maal met de duurlopers op pad.

Hoeveel keer train je en met wie?

De trainingen worden uitgevoerd op vaste tijdstippen, door het druk zijn met de kinderen op de zaterdag is dit geen optie. De dinsdagavonden worden trouw bezocht, en Arold vult dit aan met een training op de vrijdagmiddag samen met Ingrid. Zondag

’s  morgens gaan ze nog eens op pad voor de nodige kilometertjes, dan samen met Corine van Aarle, ook lid van onze vereniging overigens.

Ervaringen meegemaakt tijdens de hardloop carrière:

Diep spittend in het geheugen komen toch enkele  verhaaltjes boven, zoals die keer toen een onbekend pad werd ingeslagen tijdens een training in het Wijboschbroek. Wadend door 20 cm modder kwam hij er al snel uit te zien als een echte Cross Country deelnemer. De nodige vertraging opgelopen door dit ongeplande modderbad, stond een ongeruste Ingrid hem thuis op te wachten.

Ook de onlangs samen met Ingrid gelopen Halve Marathon in Eindhoven beleefde een onverwachte ontknoping. Zo’n 4 km voor het einde dacht hij Ingrid alleen te moeten laten , met een spectaculaire versnelling in gedachte. Echter al snel moest hij dit bekopen met een blessure aan z’n knie, waarop Ingrid in haar eigen tempo lopend nagenoeg gelijktijdig met Arold over de streep kwam.

Ik ben trots op:

Gewoon het feit dat hij al 20 jaar getrouwd is en daarbij zo’n mooi gezin om zich heen heeft , vervult Arold met trots.

“Materialistische zaken vallen in het niet, als het om gezondheid gaat “ aldus Arold.

Met deze mooie zin nemen we afscheid , uiteraard vanzelf met een bekende strofe tussen clubgenoten….”tot a.s. Dinsdag” !!