Na onlangs ons oudste lid Willem Langstraat  geïnterviewd te hebben viel nu de beurt aan Rita. Getuige het uithangbordje bij de deur “Welcome” werden we die avond gastvrij ontvangen, tja…wat zou ze ook anders moeten!(red.). Een drukke tante bovenal zullen we zien, maar vooral moeder en coach van een leuk gezinnetje.

Als rasechte Schijndelse geniet Rita veel bekendheid in het verenigingsleven. Zo gooit ze af en toe een balletje op bij de tennisclub “De Hopbel”, waar in het voorjaar een competitie wordt afgewerkt. Op aardig niveau is bekend, want reeds twee maal op rij wist ze het tennistoernooi van de “Loopgroep Wijbosch”op haar naam te zetten. Ook bij hockeyclub “de Hopbel” laat ze zich regelmatig zien, waarbij ze 2 jaar als coach van het team waar dochter Mette bij speelt, een belangrijke spil was.

Echter haar meeste vrije tijd gaat op aan ’t carnavalsgebeuren, als lid van de club “Net Nie”, maar vooral als “Minister van Verenigingszaken van ’t Schorsbosse Kabinet”( wat ’n titel… red.) weet zij de coördinatie te verzorgen tussen de verschillende carnavalsverenigingen in de gemeente Schijndel. Alle creatieve ideeen komen bij haar terecht om een vervolg te krijgen. Zo is er al de “Klompenklets avond” in De Vink waar zij jaarlijks haar steentje aan bij draagt.

Dit alles nog eens gecompleteerd met haar lidmaatschap aan de ouderraad op de basisschool de Heijcant, geeft zo te zien een aardig druk programma.

 

Enkele Privè Vraagjes.

Geboren : 8 mei 1972 te Schijndel als Rita Evers ( van d’n Boschweg.)
Kinderen : dochter Mette ( 9) en zoon Kjell ( 5).

Beroep    : Na een studie afgewerkt te hebben in de modebranche waar Rita ook daadwerkelijk 9 jaar in werkzaam is geweest bij RS – mode, ging haar carriere een geheel andere kant op. Zo gebeurt het dat ze nu al 12 jaar actief is als Managing Assistent bij Ton Vugs & Comp. Hier is ze 3 dagen in de week in de weer met diverse werkzaamheden, van het zorgdragen voor opname in de Gouden Gids voor verschillende bedrijven, tot in-en verkoopbegeleidster van tientallen soorten azijn (edik) over verscheidenheid gesproken! Het werk als Directie-secretaresse voltooid haar taak overigens bij dit bedrijf.
Vakantie  :Als ’t effe kan drie weken met de vouwwagen naar de zon ( Italie).
Muziek     :vooral populaire moderne muziek, maar laat ze weten, vooral geen Nederlandstalig repertoire uit vervlogen tijden!
Wat zijn de P.R.’s.

Rita is niet zo bezig met het neerzetten van basistijden. Toevalligerwijze weet ze nog wel de tijd van haar laatste 5 km van de Wijboschloop in 2011, deze resulteerde in een een fraaie tijd van 29.54.

Wanneer begonnen en Waarom.

Via de voetbalclub van Willy, waarvan sommige al met de loopsport bezig waren, werd Rita overgehaald om ook eens wat op loopgebied te gaan doen. Nu is ze reeds 2 jaar lid door destijds een “Start to Run”clinic te volgen bij onze vereniging.

Hierbij geeft het lekker ‘relaxed’ lopen de doorslag om met deze sport door te gaan. En mocht het voorkomen dat de discipline even ontbreekt, dan geeft het fijne gevoel achteraf toch de doorslag om de trimschoenen wederom op te zoeken.
Hoeveel keer train je, met Wie en Waar.

“Dinsdag probeer ik altijd van de partij te zijn”, verteld Rita,en ook over het met wie en waar kan ze kort zijn. “Ik ben ’n allemansvriendje” zegt ze , en overal waar het gezellig is en waar gelachen wordt probeer ze in de buurt te zijn.

Ervaringen meegemaakt tijdens Hardloopcarriere.

Het enige wat ze bijgebleven en wat noemenswaardig is, blijkt een verkeerde schoenkeuze te zijn geweest bij haar beginperiode met hardlopen. Het fanatieke begin met deze sport deed haar een verkeerde schoenkeuze maken, die helaas snel resulteerde in een vervelende knieblessure.

Ik ben Trots op.

Buiten haar gezinnetje om , waar ze heel trots op is, zijn toch de loopprestaties in het algemeen iets waar ze veel voldoening in vind. “Nooit gedacht zover te komen” zoals ze zelf verwoord.

Het feit bij een vereniging te zijn waar iedereen met iedereen praat, en waar geen vooroordelen of veroordelingen zijn, geeft haar het gevoel nog veel tijd bij deze club door te willen brengen.