Voorafje.

Willem Langstraat  is nog altijd zeer actief betrokken bij voetbalvereniging Schijndel, waar hij overigens al een heel verleden heeft liggen. Willem is van 1982 tot 1986 grensrechter bij ’t eerste team geweest, daarna voor veel vrijwilligerswerk bij de club ingezet en nu nog steeds op vele terreinen actief binnen de vereniging als zijnde trainer van het gehandicaptenteam, trainer van de F-jes, en aanjager van de trimclub van de wat ouderen die hun trainingen doorgaans nog met een partijtje voetbal eindigen. Zij taak als voorganger van het wedstrijdsecretariaat vult verder het grootste deel van het weekend.

Enkele privé vragen.

Geboren      : 2 september 1941 in Delft

Kinderen      : 4

Lid sinds      :1991

Woonplaats : Sint .Oedenrode

Beroep        : Carriëre afgesloten bij Mars in Veghel en nu reeds 9 jaar genietend van VUT resp. pensioen.

Wat zijn je PR’s ?

5   km                    23.00

10 km                    49.00

15 km                  1.25.00

Halve marathon     1.45.00

Marathon             (1996)Rotterdam 3.50.00 (2001) New York 4.25.00

Wanneer ben je begonnen met lopen en wat is je motivatie dat je nog steeds loopt.

Altijd al wat kilometertjes gemaakt, maar sinds 1986 wat actiever hiermee bezig door zijn contact met Jan van den Heuvel . In 1991 geïntroduceerd bij Frans vd Pol waardoor regelmaat kwam in de trimactiviteiten van Willem. Naar z’n motivatie raden is dan ook niet zo moeilijk, die zit ‘m gewoon in zo lang mogelijk te blijven lopen, zo mogelijk nog tientallen jaren, als de fysieke conditie in orde blijft.

Hoeveel keer train je per week, en met wie en waar?

Willem traint twee maal in de week, en buiten het voetbalseizoen zelfs drie maal.Bij onze loopgroep dinsdagavond en zaterdagmiddag, en door ’t jaar heen maakt Willem op de vrijdagmorgen deel uit van een trimgroepje die de Vughtse Heide onveilig maakt. Met een groepje trimmers waaronder oud-leden Bram  en Ria van de Akker worden dan de nodige kilometers verslonden.

Blessure-leed c.q. ziekte.

In 2005 is Willem ernstig ziek geweest, waarbij voor ’t ergste gevreesd werd. Echter na een lange herstelperiode van minstens één jaar wist Willem de trimschoenen weer aan te binden en zo te werken aan ’n heuse comeback. Als nasleep van deze vervelende periode kwam een zodanig eetprobleem( gluten) aan de orde waardoor vakanties in het buitenland helaas niet meer mogelijk zijn.

Ervaringen meegemaakt tijdens je hardloopcarriëre.

Diverse weetjes kwamen te boven, waaronder de loopmaatjes uit de beginperiode.Genoemd zijn ons zeer gewaardeerd lid Wim Schoo die ons helaas enkele jaren geleden ontvallen is. Ook de ons veel te vroeg ontvallen trimfanaat Jo vd Heijden (Heijzoo) was een vaste loopmaat van Willem.Verder zitten de leuke uitstapjes naar Leek bij Groningen nog vers in het geheugen, waarbij een oud-lid uit de vereniging, Rene Goossens (aldaar werkzaam), voor de uitnodiging zorgde zodat er met enkele auto’s richting Groningen werd afgereisd . Na afloop van de daar gelopen cross, soms zelfs door enkele tientallen centimeters sneeuw, werd dan de plaatselijke Chinees bezocht, die de magen van de luidruchtige Brabanders naar genoegen wist te vullen.

Ik ben trots op.

Wat  Willem echt van ’t hart moet en waar hij supertrots op is, zit ‘m in het feit dat hij tijdens de Marathon van Rotterdam in 1996 z’n trouwe trainingsgenoot Jan van de Heuvel wist te verschalken door voor hem te eindigen in deze slopende marathon. Zoals z’n pr aangeeft werd deze marathon in een spectaculaire tijd afgelegd van 3.50.00 uur.

Ook natuurlijk het gegeven van de come-back na het hevige ziekbed, maakt van  Willem een supertrotse clubgenoot, waar we ons hopelijk nog lang mee mogen meten.