De route is nagefietst, de lopers zijn getraind om de afstanden te kunnen lopen en er is een prachtige toorts gemaakt die ontstoken gaat worden.
We zijn dus bijna klaar om met ongeveer 30 lopers en begeleiders naar Wageningen te gaan.
Omdat het programma ook onderdelen biedt voor lopers of geïnteresseerden die ’s nachts niet mee willen of kunnen, vind je hieronder het programma:

Dinsdag 23 april na de training (20.15 uur ongeveer)

Karin Simons komt naar het clubgebouw voor de workshop Flags for Freedom. De Wageningen-gangers en andere geïnteresseerden kunnen meedoen aan dit project. Je maakt een vlaggetje met een persoonlijke boodschap. Al deze vlaggen zullen in september/oktober wapperen in Meierijstad als teken van vrijheid.

Zaterdag 4 mei om 20.00 uur Dodenherdenking

Vanaf 19 uur verzamelen bij het Tramhuys, en vervolgens in stille tocht naar de Markt, waar een krans wordt gelegd en om 20.00 uur 2 minuten stilte wordt gehouden. We zouden het heel mooi vinden om daar als Loopgroep Wijbosch met een grote groep aanwezig te zijn, dus zowel de Wageingenlopers als overige leden van de loopgroep. Verzoek is om het gele jasje aan te trekken, zodat we als loopgroep ook goed zichtbaar aanwezig zijn.

Zondag 5 mei rond 07.30 uur Verwachte aankomst in Veghel

Als je niet ’s nachts wilt meelopen, maar wel iets wilt proeven van de sfeer kun je in Veghel aansluiten om de laatste etappe van 5 km mee te lopen. Als je hiervoor interesse hebt graag even doorgeven aan Alma, Frans van Grinsven of Eric Jansen.

Zondag 5 mei om 11.30 u Vlam ontsteken bij de St. Isidoruskapel bij het Binnenveld           

De St. Isidoruskapel bestaat 10 jaar. We zijn gevraagd om na de mis om 11.30 uur het bevrijdingsvuur daar aan te steken. De nachtlopers willen graag nog even een dutje doen voordat de vlam ontstoken wordt op de Markt. Daarom zijn we op zoek naar leden die de vlam hier willen ontsteken. Als je hiervoor interesse hebt graag even laten weten aan Alma, Frans van Grinsven of Eric Jansen.

Zondag 5 mei 14.00 uur vlam ontsteken op de Markt in Schijndel

Ook hier worden de loopgroepleden van harte uitgenodigd om (zichtbaar) aanwezig te zijn (dus met geel jasje), om de lopers die in Wageningen zijn geweest ‘in te halen’.

Zondag 5 mei 15.45 uur vlam ontsteken op het festival Fier op Vrijheid in Wijbosch

Er is weer een gevarieerd programma samengesteld, dus ook hier ben je van harte welkom om de Wageningenlopers te vergezellen.