Jaarlijks op 4-5 mei haalt een groep hardlopers van onze loopgroep het Bevrijdingsvuur op uit Wageningen. In etappes van 5 kilometer wordt gelopen en het vuur naar Schijndel gebracht, en ontstoken op de Markt in Schijndel en op het Bevrijdingsfestival Fier op Vrijheid in Wijbosch. De etappes die je niet loopt zit je in de bus, of begeleid je de lopers op de fiets.

Je loopt je eigen tempo, het is geen wedstrijd, maar een heel speciaal evenement waarbij ieder lid van de loopgroep meekan.

Rond 8 uur zijn we terug in Schijndel, dan gaan we naar huis en komen rond 14 uur weer samen om het laatste stukje als groep het vuur naar de Markt te brengen.

Het vuur wordt in de Servatius kerk brandend gehouden, zodat er weer een groot bevrijdingsvuur wordt ontstoken in september, wanneer Meierijstad herdenkt dat het 80 jaar geleden is dat een groot deel van Meierijstad werd bevrijd.

We zouden het heel mooi vinden als we dit speciale jaar met een extra grote groep naar Wageningen kunnen gaan.

Schrijf je in via het inschrijfformulier.

Heb je vragen of twijfel je? Spreek dan Frans van Grinsven, Eric Jansen of Alma Engelhart (of ieder ander die ooit eens heeft meegelopen) aan.

Inschrijven Bevrijdingsloop 2024

Ik loop mee met de bevrijdingsloop 2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.