Als gevolg van de Coronamaatregelen kunnen we voorlopig niet als vereniging fysiek met elkaar trainen. De meeste van jullie zullen ongetwijfeld zelf de nodige kilometers afleggen om fit te blijven. Blijf dat ook vooral doen.

Loopgroep Wijbosch wil jullie in deze periode ook op een andere manier ondersteunen bij het op peil houden van je conditie. Dit doen we door, zolang we niet in staat zijn de reguliere trainingen te verzorgen, on-line krachttrainingen te geven. Twee keer in de week (maandag en donderdag) wordt er om 19:00 uur, met behulp van het programma Zoom een “Loopgroep Wijbosch krachttraining” georganiseerd.

Hierin kan iedereen, vanuit huis, via het internet, meedoen, met een sessie van plusminus 50 minuten waarin been-, core- en armspieren worden getraind. Er wordt afgesloten met een serie rekoefeningen. Naast dat je er “beter” van wordt, houden we op deze manier ook als leden contact met elkaar.

Om mee te kunnen trainen moet je de volgende twee stappen uitvoeren:

  1. De applicatie “Zoom” installeren op een PC, Lap-top, tablet of smartphone (dit is gratis). Je hoeft je niet per se aanmelden als gebruiker
  2. Een mail sturen naar jos.heurman@icloud.com waarin je aangeeft dat je aan de trainingen mee wilt doen. Je krijgt dan een mail terug met een uitnodiging voor de on-line trainingen waarin een link naar de Zoom-sessie staat. In deze mail zit ook een bijlage waarin de oefeningen die uitgevoerd worden beschreven staan.

Als je mee wilt doen met een training ga je iets voor zeven uur via de link in de uitnodiging naar de trainingssessie in Zoom. Je komt dan in de “waiting room”. De trainer die de training verzorgt geeft je vervolgens toegang tot de sessie. Zorg dat je een eetkamerstoel, of iets anders waar je op kunt stappen en een kussen bij de hand hebt.

Het aanmelden voor de sessies betekent natuurlijk niet dat je altijd mee moet doen. Je neemt alleen deel aan de trainingen wanneer je kunt. Je hoeft je niet per keer aan- of af te melden.