Afgelopen vrijdag 22 december was het de laatste training van de cursus Move to Run.

In 10 weken tijd werden de 15 cursisten opgeleid met als doel om aaneengesloten 5 kilometer te kunnen lopen. Snelheid was daarbij niet belangrijk maar wel het kunnen overbruggen van de afstand.

De eerste cursusdagen waren nat maar de deelnemers bleven trouw op komen dagen op de vrijdagochtend om 9 uur.

Steeds was er eerst een stukje theorie/uitleg waarna de training begon.

Ook de training was goed opgebouwd met een warming up, corestabillity oefeningen, loopscholing een kern met lopen en een cooling down. Dit alles onder begeleiding van 3 trainers.

Zelf liepen de cursisten ook nog 2x per week hierdoor zagen zij zichzelf met sprongen vooruit gaan en was iedereen verbaasd dat de opbouw zo goed verliep.

De 10e training was een speciale want naast de cursisten kwamen ook een aantal leden meedoen om de cursisten te ondersteunen bij hun eerste 5 km loop. Dit was de ronde van de Wijboschloop. Natuurlijk werd de tijd bijgehouden door bestuurslid Arian en alle deelnemers wisten de 5 kilometer aaneengesloten te lopen onder de 35 minuten.

Het samen lopen en bewegen maakte de deelnemers enthousiast en blij en zorgde er voor dat ze voor elkaar bleven komen. Velen  geven ook aan om samen verder te willen gaan bij de vereniging om begeleid te worden van de 5 km naar de 10 km.

Na afloop was er nog een gezellig samenzijn met thee en gebak. De deelnemers ontvingen allen een certificaat van deelname en de trainers werden bedankt.

Ook werd trainer Twan van Gompel in het zonnetje gezet omdat hij door deze praktijklessen te hebben gegeven GESLAAGD is voor Assistent Looptrainer niveau 2 bij de Atletiek Unie . PROFICIAT Twan.

Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze cursus en tot volgend jaar.