In oktober 2023 zei mijn oudste zoon Bent (18 jaar) dat hij een keer een halve marathon wil lopen, want een vriend van hem was ook aan het trainen. Het bleef vooral bij praatjes dus om de druk wat op te voeren heb ik afgelopen kerst hem en mezelf een startbewijs voor de halve marathon van Nijmegen cadeau gedaan. Vanaf 1 januari ben ik fanatiek in training gegaan. Jos had voor mij een straks schema opgesteld en ik sprak met mezelf af om een periode van 75 dagen geen druppel alcohol te drinken. Ik wilde nog een keer een PR lopen en natuurlijk mijn zoon voorblijven.
Voor mijn zoon heb ik begin januari hardloopschoenen gekocht maar die bleven lange tijd in de doos zitten. Ik liep trouw iedere week 3 keer mijn afstanden en tijden van van het schema en Bent liep af en toe een keertje. Het moet wel gezegd worden dat hij 2 keer in week voetbaltraining heeft en op zaterdag een wedstrijd speelt op redelijk niveau bij Schijndel 19-1. Maar ook mag gezegd worden dat hij 3 keer in de week gezellig met zijn vrienden op stap gaat. Vanwege mijn snellere trainingen kreeg ik steeds meer last van mijn hamstring en ik moest af en toe een training overslaan.

Bent daarentegen besloot na zijn wintersport vakantie met carnaval om even niet meer te drinken. En meer te gaan trainen. Het was nog 4 weken tot 17 maart. Waar ik mijn schema wat moest bijstellen werd Bent alleen maar fitter. Hij liep eind februari vrij makkelijk 16 kilometer op een woensdagavond na een dag werken en kort na het eten. 2 weken voor de belangrijke dag liep zowel Bent als ik een snelle ronde van 18 kilometer. Hij liep heel constant en kon nog harder zei hij toen. Mijn 18 kilometer ging ook goed alleen de dag erna had ik meer last van mijn hamstring dan ooit daarvoor. De laatste 2 weken zou ik rustig aan doen en Bent vroeg om advies mbt de laatste weken en gelletjes enz. We hebben samen nog een buidel gekocht voor zijn telefoon en gelletjes. Dus hij was er klaar voor, nu ik nog. De avond voor de halve marathon heb ik Bent nog afgezet bij een feest in Eerde maar hij was mooi op tijd thuis. Zondagochtend 17 maart.. We hebben samen een goed en koolhydraten rijk ontbijt gegeten. Daarna vertrokken we richting Nijmegen. Na de incheck hebben we een korte warming up gedaan en al snel klonk eindelijk het startschot. Mijn eerste kilometers gingen super en eigenlijk te hard maar ik bleef me goed voelen tot 16 kilometer. Daarna werd het zwaar. Ik had geen zicht op Bent maar ik ging door. De laatste kilometer was vals plat omhoog en ik kwam nauwelijks nog vooruit. Maar met mijn tijd was ik tevreden. Toevallig werd direct na de finish mijn jongste zoon geïnterviewd door omroep Gelderland, daar ben ik meteen bij aangesloten en ben ook op de lokale televisie gekomen. Toen was het wachten op Bent, mijn oudste zoon die in juni alweer 19 jaar wordt. Hij kwam moe maar voldaan over de finish. Hij heeft een topprestatie geleverd. Wat ben ik trots!
Terug in Schijndel zijn we gezellig naar de Pub gegaan en hebben we geproost op het leven. Onze volgende uitdaging wordt de marathon van Athene in 2025!