Na een mooi jubileumjaar komen we weer met beide benen terug op de grond.
Wel erg belangrijk voor een Loopgroep!

Financieel zijn we gezond en we streven er naar om dat te blijven.
Ons Eigen Vermogen (spaargeld)werd door iedereen inclusief bestuur als “te” ruim gezien.
We hebben een aantal jaren op onze reserves ingeteerd. De veilige grens is nu in zicht en moet in zicht blijven, we moeten er niet overheen gaan. In de sport is het gebruikelijk om de grens op te zoeken om een goede prestatie te leveren. Echter op financieel gebied is het verstandiger om niet al te scherp die grens op te zoeken.

De samenwerking met Optimisd begon voortvarend en was zeer hoopvol. Echter na een jaar van samenwerking is daar ook weer direct een eind aan gekomen. We hebben mede daardoor het jaar goed kunnen afsluiten.

Wat we ook zien is dat een aantal onzekere factoren op ons afkomen.
De samenvoeging van Schijndel, St. Oedenrode en Veghel tot Meijerijstad is er één van.
Huur tarieven van de diverse sportaccommodaties, subsidies en sportbeleid van de nieuwe bestuurders -> de financiële gevolgen zijn nu nog niet bekend. De gemiddelde leeftijd van de leden zou een bron van zorg kunnen worden.

We hoeven niet met de hand op de knip, maar het is wel belangrijk dat we “nieuwe” inkomstenbronnen gaan zoeken. Dit kan zowel buiten de Loopgroep (sponsors) als binnen de Loopgroep (contributie en activiteiten) zijn. In onderstaande overzichten vinden jullie de financiële verantwoording 2016 en begroting 2017.