historie1

Op de foto met trainer Frans (linksboven)

Historie

Het was in 1976 dat onze oprichter Frans van der Pol op zaterdagen zijn garage als verzamelplek aanbood aan een groepje enthousiaste hardlopers. En waarbij Maria na de training voor gezelligheid en thee zorgde in de huiskamer. Hardlopen was in die tijd nog niet zo populair als nu en het samen trainen was echt bijzonder. De groep groeide echter snel naar een dertigtal lopers die meestal recreatief met de loopsport bezig waren. De ‘Goei’ moesten maar naar de Keien waar Frans ook training gaf aan atletiekclub ‘De Keien’.

In de periode 1976 tot 2002 was Frans onze trainer en volgden we zijn schema’s, tips en vooral ook zijn aanbevelingen om af en toe een wedstrijdje te lopen. Het was een geweldige tijd en er ontstond een hechte groep die tot nu toe nog een vaste waarde zijn. In 2003 was het een heupoperatie die maakte dat Frans moest stoppen met hardlopen en zijn trainers carrière. Fietsen werd zijn nieuwe passie.

Gelukkig ontstond direct het voornemen om de activiteiten door te zetten. Er werd een bestuur  opgericht en een paar fanatieke lopers boden zich aan om de trainersopleiding te volgen: Met Frank van Geffen, Lia Hendriks , Ben Hendriks en Ton Keetels was er al snel een bestuur.  Met Paul van Geffen, GertJan van Kessel en Frank van Geffen was er een trainers team. Met Frans nog een tijd als technisch coördinator.

Hardlopen werd echt populair na de eeuwwisseling. De vereniging groeide in korte tijd tot boven de honderd leden. Verschillende commissies werden in die tijd opgericht om het trainingsweekend, start to run, feestavond, cross country enz op te richten. Loopgroep Wijbosch groeide uit tot een volwaardige vereniging en een lidmaatschap van de atletiekunie  in 2005 was dan ook een logische stap.

2007
Loopgroep Wijbosch en Korfbalclub Celeritas delen samen een fantastisch nieuwe accommodatie. Vier moderne kleedkamers met ruime douches en een prachtige kantine zijn in de loop van 2007 door inzet van vele leden tot stand gekomen.

2005 tot 2015 Groei naar 150 leden.
Onze acht gediplomeerde trainers Gert-Jan, Paul en Frank, Maarten, Jos, Wilma, Joost en Monique bieden een gevarieerd aanbod aan trainingen. Gezelligheid is hierbij ook zeker zo belangrijk. Niet alleen de wekelijkse trainingen maar ook de vele sportieve en gezellige evenementen maken Loopgroep Wijbosch tot de club die het vandaag de dag is.

Schermafdruk 2016-01-27 11.07.26

kantine loopgroep en celeritas

2015: Jubileumjaar. Eigenlijk bestaan we natuurlijk al bijna 40 jaar, maar de officiële inschrijving als vereniging bij de kamer van koophandel in 2005 werd aangegrepen om het 10 jarige ‘officiële’ bestaan te vieren.

2016: Sfeervolle restyling van onze kantine. Een stamtafel, mooie wandbetimmering, nieuwe gordijnen en een sfeervol lichtplan. Met alle steun van vrijwilligers werd in 2016 de loopgroep nog gezelliger en is het nazitten en napraten een nog leuker onderdeel van onze training.